Konya tarihinin en büyük spor organizasyonu 2022'ye ertelendi

Konya’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilecek 5. İslami Dayanışma Oyunları koranavirüs pandemisi nedeniyle bir kez daha ertelendi. Organizasyonun yeni takvimi 9-18 Ağustos 2022 olarak açıklandı
Konya tarihinin en büyük spor organizasyonu 2022'ye ertelendi

PANDEMİ ERTELEMESİ GELDİ

Konya tarihinin en büyük spor organizasyonu olan ve şehirde iki yıldır büyük bir heyecana sahne olan 5. İslami Dayanışma Oyunları koranavirüs salgını nedeniyle ikinci kez ertelendi. Tokyo 2020 Yaz Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları’nın 2021 yılı yaz aylarına ertelenmesi nedeniyle tarih değişikliğine giden ve 10 Eylül 2021’de düzenleneceği açıklanan oyunlar bu kez 1 yıl ertelendi.

9-18 AĞUSTOS 2022’DE

İslami Dayanışma Sporları Federasyonu ISSF’den, “Prens Abdülaziz Bin Türki Al Faysal Al Suud başkanlığındaki İslami Dayanışma Spor Federasyonu Yönetim Kurulu, Konya’da yapılacak 5. İslami Dayanışma Oyunları’nın 9-18 Ağustos 2022 tarihleri arasında yapılmasına karar verdi” ifadeleriyle yapılan açıklamayla erteleme duyuruldu.

Konya tarihinin en büyük spor organizasyonu 2022'ye ertelendi

KONYA TESİS KAZANACAK

Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu, organizasyonun Konya’yı yukarı taşıyacağını açıklamış ve “Biz inşallah kazandıracağımız tesislerle Konya’yı sporda ulusal anlamda bir şehir olarak daha yukarıya taşıyacağımız gibi; uluslararası noktada bir spor turizmi destinasyonu olması açısından da çok ama çok daha yukarılara taşıyacağız. Yarınların şampiyonlarının yetişeceği sembol mekanlar inşa edeceğiz” demişti.

Konya tarihinin en büyük spor organizasyonu 2022'ye ertelendi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.