Avrupa’da Konya rüzgârı

Konyalı sporcular Avrupa Şampiyonası’na damga vurmaya devam ediyor. Genç millilerimiz halterde madalya üstüne madalya alırken, judo ve tekvando da gururlandıran başarılar geldi
Avrupa’da Konya rüzgârı

Konya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki TOHM (Türkiye Olimpik Hazırlık Merkezi), Konyaspor Kulübü ve Selçuklu Belediyespor Kulübü başta olmak üzere şehrimizdeki spor kulüpleri ve alanındaki değerli antrenörler tarafından yarışmalara hazırlanan milli sporcular, Avrupa Şampiyonası’nda rüzgar gibi esiyor.

Özellikle Polonya’da gerçekleştirilen Avrupa Halter Şampiyonası’nda madalya ve rekorlar peş peşe gelirken Letonya’daki judo ve Estonya’daki tekvando şampiyonalarından da gururlandıran başarılar geldi.

HALTERDE MADALYA ŞOV

Konyalı sporcular Polonya’daki Avrupa U15, Yıldızlar ve Ümitler Halter Şampiyonası’nda önemli başarılara imza attı.  U15 Avrupa Halter Şampiyonasında +81 Kg'da yarışan, Konya Kuyulusebil Halter İhtisas Spor Kulübü sporcusu Tuana Süren, koparma ve silkmede 3 gümüş madalya kazanarak Avrupa ikincisi oldu. Yıldızlar 81 kiloda yarışan Konya TOHM Sporcusu Esma Alper, koparma ve silkmede, 3 bronz madalya alarak Avrupa üçüncüsü oldu. Yıldızlar Avrupa Halter Şampiyonasında 59 kiloda  yarışan TOHM sporcusu Züleyha Alıcı ise koparma ve silkmede, 2 gümüş madalya alarak Avrupa ikincisi olmayı başardı.

ŞAMPİYONLUK VE REKOR

Yıldızlar Avrupa Halter Şampiyonası’nda 49 kiloda  yarışan Konya TOHM sporcusu Medine Bilicier koparma ve silkmede 2 gümüş toplamda 1 altın madalya kazanarak Avrupa Şampiyonu oldu.  U-15 ve Yıldızlar Avrupa Halter Şampiyonası'nda 40 kiloda yarışan Konya TOHM sporcusu Ezgi Kılıç ise büyük bir başarı göstererek koparma, silkme ve toplamda 7 Avrupa rekoru kırarak 3 altın madalya kazandı.

KONYASPOR’UN GURURU

Dün sona eren U15-U17 Avrupa Halter Şampiyonası’nda boy gösteren Konyaspor Kulübü ve aynı zamanda Türkiye Olimpik Hazırlık Merkezi sporcusu Sami Baki Kıymet de Avrupa şampiyonu oldu. Sami Baki Kıymet şampiyonanın 5. gününde 96 kiloda podyuma çıktı. Koparmada 127 kilogram, silkmede 155 kilogram kaldırarak toplamda 282 kiloya ulaşan Kıymet bu dereceleri ile 5 Avrupa rekoru kırarak Avrupa Şampiyonu oldu.

ŞEYMA’DAN BRONZ, İKRA’DAN GÜMÜŞ

Konyalı sporcuların başarısı halterle sınırlı kalmadı. Letonya’nın başkenti Riga’da düzenlenen Ümitler Avrupa Judo Şampiyonası’nda ilimizi temsil eden sporculardan Şeyma Yıldırım 48 kiloda üçüncü sırayı alarak bronz madalyanın sahibi oldu. Estonya'nın Tallinn kentinde düzenlenen, Ümitler Avrupa Taekwondo Şampiyonası’nda ise ülkemizi temsil eden Selçuklu Belediyespor Kulübü sporcusu İkra Kayır 67 kiloda Avrupa ikincisi olarak gümüş madalya kazandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.