Avrupa ve dünyada hangi futbolcu, hangi takıma transfer oldu?

Transfer sezonu başladı. Avrupa ve dünyada hangi oyuncu hangi takıma gitti?
Avrupa ve dünyada hangi futbolcu, hangi takıma transfer oldu?

Ajax, Danimarka'nın Nordsjaelland takımında forma giyen Mohammed Kudus'u transfer etti.

 

Fransa şampiyonu Paris Saint-Germain, altyapıdan yetişen stoper Presnel Kimpembe'nin sözleşmesini 2024 yılına kadar uzattı.

 

Fransa Ligue 2 ekibi Valenciennes, Rennes'den golcü oyuncu Metehan Güçlü'yü 1 yıl kiraladı.

 

İngiltere Premier Lig şampiyonu Liverpool, 17 yaşındaki Harvey Elliott ile profesyonel sözleşme imzaladı.Kulüpten yapılan açıklamada, genç İngiliz oyuncunun kariyerindeki ilk profesyonel sözleşmeyi imzalayıp geleceğini Liverpool'a bağladığı duyuruldu.

 

İngiltere Premier Ligi ekiplerinden Chelsea, RB Leipzig'in Alman golcüsü Timo Werner ile 5 yıllık sözleşme imzaladı.

 

Vagner Love, Kazakistan 1. Futbol Ligi ekiplerinden Kairat'la opsiyonlu 6 aylık sözleşme imzaladı.

 

Paris Saint-Germain, geçen sezon Inter'den kiraladığı Icardi'nin bonservisini 60 milyon € bedelle aldı.

 

Fransız ekibi Rennes, Lyon'dan 23 yaşındaki kanat oyuncusu Martin Terrier'i 12 milyon euro'ya renklerine bağladı. 23 yaşındaki oyuncu ile 5 yıllık sözleşme imzalandı. 

 

Atletico Madrid, geçen sezon Chelsea'den kiraladığı Alvaro Morata'nın bonservisini 56 milyon € karşılığında aldı.

 

Manchester United, orta saha oyuncusu Nemanja Matic'ın sözleşmesini uzattı. Sırp oyuncu 2023 sonuna kadar sürecek 3 yıllık yeni sözleşmeyi imzaladı.

 

Chelsea, Ajax'tan Hakim Ziyech'i 44 milyon € artı bonuslar karşılığında kadrosuna kattı.

 

Bayern Münih, son 4 yılını Man City'de geçiren Alman oyuncu Leroy Sane ile 5 yıllık sözleşme imzaladığını resmen duyurdu. Bayern, resmi açıklamasından sonra Arapça hesabından transferi yanlışlıkla duyurduktan sonra silmişti. 

 

Barcelona, Braga'dan 20 yaşındaki Francisco Trincao'yu 31 milyon €'ya transfer etti.

 

Getafe, Barcelona'dan kiraladığı Marc Cucurella'nın bonservisini aldı. Cucurella için Getafe, 10 milyon Euro ödeyecek. Bir sonraki satıştan Barcelona yüzde 10 pay alacak. 

 

Borussia Dortmund, sezon başında Juventus'tan kiraladığı Emre Can'ı 25 milyon €'ya kadrosuna kattı ve 4 yıllık sözleşme imzaladı.

 

Inter, Real Madrid'in Faslı sağ beki Achraf Hakimi'yi 40 milyon Euro artı bonuslarla renklerine kattı. Oyuncu ile Haziran 2025'e kadar sözleşme imzalandı.21 yaşındaki oyuncu son iki yıl Borussia Dortmund'da kiralık oynamıştı. 

 

Feyenoord, 2023'e kadar sözleşmesi bulunan milli futbocu Orkun Kökçü'nün sözleşmesi 2025'e kadar uzatıldı. 19 yaşındaki oyuncu, bu sezon 35 maça çıktı ve 3 gol attı. 

 

Ligue 1 ekibi Montpellier, Juventus'un İngiliz forveti Stephy Mavididi'yi kadrosuna kattı.

 

Fransa Birinci Futbol Ligi ekiplerinden Olympique Marsilya, orta saha oyuncusu Pape Gueye'yi kadrosuna kattı. 

 

Nice, Olympique Lyon'dan Amine Gouiri'yi kadrosuna kattı. Olympique Lyon transferin 7 milyon avro bonservis bedeli karşılığında gerçekleştiğini açıkladı.

 

Juventus, Manchester City'den Felix Correia'yı (solda) 5 yıllığına renklerine kattı. Bu transfer karşılığında Pablo Moreno (Sağda) İngiliz ekibine katıldı. Juventus, Correia ile 5, City ise Moreno ile 4 yıllık anlaşmaya vardı.

 

Bayern Münih, Paris Saint Germain ile sözleşmesi sona eren 18 yaşındaki defans oyuncusu Nianzou Kouassi'yle 4 yıllık sözleşme imzaladı. 

 

Roma, sezon başında Arsenal'den kiralanan Henrikh Mkhitaryan'ın sözleşmesini bir yıl daha uzattı. Ermeni futbolcu, 2020-21 sezonunda da İtalyan ekibinin formasını giyecek. 

 

Juventus, 2020 yazının ilk transfer hamlesini yaptı. İtalyan ekibini Barcelona'nın orta sahası Arthur'u bonuslarla birlikte 82 milyon Euro'luk bonservis bedeliyle renklerine bağladı.

 

Brezilyalı Arthur'u Juventus'a satan Barcelona, İtalyan ekibinden Boşnak orta saha Miralem Pjanic'i 60 milyon Euro ve 5 milyon Euro bonuslar karşılığında kadrosuna kattı. 

 

Alman Bundesliga'sı ekiplerinden Borussia Dortmund, Fransa şampiyonu Paris Saint-Germain'den (PSG) Belçikalı futbolcu Thomas Meunier'i kadrosuna dahil etti. PSG ile sözleşmesi sona eren 28 yaşındaki sağ bek ile 2023-2024 sezonu sonuna kadar mukavele imzalandı.

 

Bundesliga ekiplerinden Leipzig, Salzburg'da forma giyen Güney Koreli oyuncu Hwang Hee-chan'ı kadrosuna kattı.

 

Çin Süper Ligi ekiplerinden Shenzhen, BtcTurk Yeni Malatyaspor'da forma giyen Thievy Bifouma'yı kadrosuna kattı.

 

Tottenham, geçen sezon kiraladığı Giovani Lo Celso'yu 40 milyon Euro karşılığında kadrosuna kattı.

 

Fransa'nın Olympique Marsilya takımı, Almanya ekibi Borussia Dortmund'dan Arjantinli milli futbolcu Leonardo Balerdi'yi kiralık olarak kadrosuna kattı.

 

İngiltere Premier Lig ekibi West Ham United, Çek milli futbolcu Tomas Soucek'i transfer etti. Kulüpten yapılan açıklamaya göre, ara transfer döneminde Slavia Prag'dan kiralanan 25 yaşındaki orta saha oyuncusu ile 4 yıllık sözleşme imzalandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.