Başkanlar korktu

Spor Kulüpleri ve Federasyonları Kanun Teklifi, TBMM gündemine gelirken, kulüplerinin yasa tasarısındaki bazı maddelere muhalefet ettiği öğrenildi
Başkanlar korktu

Türkiye'de futbol kulüpleri mali açıdan iflas noktasına her geldiğinde yöneticileri borçtan sorumlu tutan bir kanun çıkartılması gündeme gelir. Yaklaşık 20 yıldır buna benzer her kanun çalışması kulüp yönetimlerinin lobisine çarpıyor. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Milletvekili ve eski milli futbolcu Saffet Sancaklı'nın öncülük ettiği 'Spor Kulüpleri ve Federasyonları Kanun Teklifi' de Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) gündemine geldi. Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın da sahiplendiği tasarı için federasyonlar, kulüpler ve konunun uzmanlarından görüşler alındı.

BEKLENDİĞİ üzere bu tasarı da kulüplerin muhalefetiyle karşılaştı. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir, geçen hafta Çarşamba günü Kulüpler Birliği Vakfı üyeleriyle yaptığı toplantıdan sonra yaptığı açıklamada, yasa tasarısında kabul edemeyecekleri maddeler bulunduğu ve bunlardan endişe duyduklarını söyledi. Kulüplerin itiraz ettiği yasa tasarısının içeriğindeki en başlıca madde ise; yöneticilere kendi dönemindeki harcamalardan ve borçlandırmalardan doğrudan sorumluluk ve hapis cezası gelecek olması.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.