Beşiktaş transferi kapattı mı?

Beşiktaş transferi kapattı mı?
Şenol Güneş: Başka transfer yapmayı düşünmüyoruz

Beşiktaş teknik direktörü Şenol Güneş, Nevzat Demir Tesislerinde basın toplantısı gerçekleştirdi.

Şenol Güneş'in basın toplantısından öne çıkanlar şu şekilde:

"Ülke olarak zor dönemler yaşıyoruz. Ayakta kalmak, birlikte olmak, huzurlu olmak kolay bir şey değil. Bunu aşacağız, inşallah baharla birlikte güzel günler gelir. Deprem çok büyük bir felaketti. Çok sayıda insanımızı kaybettik. İnsan ve dünya önemli. Bunu görmüş olduk. Empati yapmak önemli.

"Hedeflediğimiz yerde değiliz"

Dünyanın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gördük. Nefesi bile alıp geri veriyoruz. Hiçbir şey bizim değil. Yaşamaya, düşünmeye ve sevmeye zaman ayırmalıyız.

Beşiktaş bir bütündür. Sezon başından buraya gelinceye kadar yönetim, başka hoca ile başladı. Sonra benimle devam etti yarın başkasıyla da devam edebilir. Beşiktaş olarak hedeflediğimiz yerde değiliz. Uyum ve takım olmak çok önemli. Bu sezon başında alınan oyuncular iyiler ancak takımı taşıma açısından düşündüğümüz seviyeye gelemedik.

Alınan oyuncuların kötü olduğunu düşünmüyorum, ama takımı taşıyabilecek seviyeye geldik mi? Oyuncuları ya da yönetimi suçlamak için söylemiyorum. Endişeliyim, tedirginim ama düzelteceğimize inanıyorum.

"Saiss son anda gitmedi"

Beşiktaş olarak hedeflediğimiz yerde değiliz. Son üç maç hayal kırıklığı oldu. Saiss'in gitme durumu vardı yerine 3-4 isim bakıyorduk. Son anda kaldı ama aldığı Omar Colley de iyi bir oyuncu. Geçen seneden kalan Atiba, Josef, Rachid Ghezzal gibi bazı oyunculardan faydalanılamadı. Saiss, Dele Alli, Weghorst, Masuaku'nun direkt oynayacağı düşünülmüş. Ancak onlardan beklediğimizi alamadık. Saiss de Karagümrük maçında gidiyordu. Stoper bakıyorduk, son anda gitmedi.

Oyuncuların takım oyununa alışması, takımı geliştirmesini istiyorum. Takımı taşıyan oyuncularla devam edeceğiz. Ödemeler yapıldı, aksama yok. Oyuncuların ve teknik heyetin, personelin maaş sorunu yok. Bize düşen başarıyı yakalamak. Aldığımız sonuçlar başarı getirmedi. Mutsuzum, rahatsızım.

"Başkan, fikrini söylediği için suçlandı"

Geçmiş maçların kabul edilmesi, takımların düşürülmesi, yabancı sınırı gibi kararlar ortak akılla alınmalı. Acele etmeye gerek yok, acele edilecek başka yerler var. Mesela deprem anında acele etmelisiniz ama yine de akılla ilerlemeniz gerekiyor. Başkan, fikrini söylediği için suçlandı.

Beşiktaş içinde beni sevmeyen varsa, 'Onlar Beşiktaşlı değildir' diyemem. Eleştirisinden dolayı ayırmam, bölmem. Ülke de öyle. Farklılıklarımız, zenginliklerimiz olsun. Ben kimseye siyasi cevap vermem.

"Masuaku'nun dizinde kronik sakatlık var"

Artur Masuaku'nun dizinde kronik sakatlık var. Ancak aradan geçen zaman içinde iyi. Son dönemde hiçbir sakatlığını görmedim. Eyüpspor maçında çıkmak istemedi. İyi bir duruma geldi. Fiziksel sorunumuz yok. Hücuma dönük daha etkili oluyor. Soru işaretli tarafları var.

Memnun muyuz, değil miyiz? Ortalama. Ortalamanın üstüne çıkmadığı zaman onunla mı devam edeceğiz? Sol bekte dört oyuncu, hatta Necip bile var. Sene sonu Masuaku ile devam etmek mi, yeni bir oyuncu mu? Buna sonra bakacağız. Sözleşmesinde maç sayısı var, çok ihtiyaç kalırsa oynatırız.

"Bazı oyuncuların gitmesine izin veririz"

Kevin N'Koudou'dan karşılık alamadım. Gitmesi için konuşuluyordu ama henüz olmadı. Yarın ne olur bilmiyorum. Romain Saiss istedi ama olmadı. Bazı oyuncuların kalması yararlı değilse, gitmesine izin veririz.

"Onur, kulübüne para kazandırdı"

Onur Bulut'u sene sonu düşünürken, 1 milyon euro verilerek alınabileceği ortaya çıktı. Kulübüne para kazandırdı. Onur iyi bir oyuncu. Sağ bekimiz olur, sol bekimiz olur. Rosier ile yarışmaya girecek. Türk olduğu için de avantajlı. Saiss ve Rosier, iyi oyuncular. İyi oynayana iyi, kötü oynayan kötü diyeceğiz. Rosier coşkuyla oynayan oyuncu. Saiss de lider bir futbolcu. Bunlar iyi oyuncular.

Oyuncularımın hepsine söyledim; isteyen gidebilir ama kalanların hepsi burayı sahiplenecek. Sahiplenmeden olmaz. Başka çıkış yolumuz yok. Şu an için başka transfer düşüncemiz yok."

"Dele Alli'nin durumundan rahatsızım"

Dele Alli'nin problemi yok. Çok mütevazi bir oyuncu, çalışıyor, koşuyor. Top kazanmaya başladı. Top kullanma ve şut atmada sıkıntısı var. Sanki hiç gücü yok. Talihsizlik mi, bu böyle mi bilemiyorum. Verim alamadım, rahatsızım.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.