Bu durumda futbol, zor!

Yeşil-Beyazlı Kulübün 2.Başkanı BBN Haber’e konuştu
Bu durumda futbol, zor!

Olağanüstü günler yaşadıklarını ifade eden Selçuk Aksoy, liglerin yeniden başlamasının güç olduğunu söyledi  

KONYASPOR Kulübü 2.Başkanı Selçuk Aksoy son durumla ilgili BBN Haber’e özel açıklamalarda bulundu. Aksoy, yarın başlaması planlanan idmanlardan, liglerin akıbeti hakkında değerlendirmelerde bulundu. İşte Selçuk Aksoy’un değerlendirmeleri:

İdmanlar başlıyor mu?

Aksilik olmazsa veya akşam bir karar değişikliği olmazsa takımı yarın toplamayı düşünüyoruz. Ama şuan için her şey anlık değişebiliyor. O yüzden net bir şey söyleyemiyorum.  Futbolcularımızın yüzde 90’nı şuan Konya’da. Yurt dışına çıkan oyuncumuz yok. Ara verilen dönemde bile oyuncularımız bireysel idmanlarını sürdürüyor. 

Liglerin durumu ne olur?

Şu durumda Türkiye’de hiçbir şeyle ilgili tahmin yapmayız. Çünkü 15 gün önce ne konuşuyorduk şimdi ne konuşuyoruz, 15 gün sonrada ne konuşacağımızı kimse bilmiyor. Ama şuan ki duruma göre bakıldığı zaman seyir böyle giderse ben futbolun Türkiye’de oynanacağını düşünmüyorum. Gündeme gelen senaryolar belirli dönemlerde değişebilir. Olayın sonunda yapılacak değerlendirme daha önemlidir.  

Senaryolarla ilgili görüşler

Salgın Nisan sonunda biterse farklı bir formül, Mayıs 15’de biterse başka bir formül, Haziran 15’de biterse çok daha farklı bir formül ortaya konabilir. Yani şuan için ne konuşsak boş. Geçen gün kulüpler birliği toplantısında da belirttim.  Şuan için ne dersek bu temenni de kalır. Yani biz diyoruz ki yabancı oyuncunun yurt dışına çıkmasını yasaklayalım. Nasıl yasaklayacaksınız? Herhangi bir kulüpten yabancı oyuncular ülke dışına gittiği zaman kulüplerin hakkını kim savunacak. Bir daha oyucuları getirme ve oynatma şansın zor. Zaten transfer yapma hakkımda yok. 

Bu saatten sonra futbol zor

Diyelim ligleri 20 gün sonra başlattın. İşte Süper Lig’de bazı takımlarda teknik direktörlerin ülkelerine gittiğini görüyoruz. Geri nasıl getireceksin. Geldiği zaman karantinaya alman lazım. Takıma sokmayacaksın. Süper Lig’deki 18 takımın en az 15 yabancı sporcusu olsa toplamda 270 futbolcu yapar. Bu da 270 risk demek. Yerli oyuncular hariç. Bunun bir de çalışanı var teknik heyeti var. Bence bu kadar riskin içinde bu saatten sonra futbolun çok konuşulacağını düşünmüyorum. 

Aksoy’dan geçmiş olsun mesajı

Yani bakın şimdi Fatih Terim’de koronavirüs çıktı. Galatasaray Kulübü Başkan yardımcısı Abdurrahim Albayrak’ta aynı durumda. Bu vesileyle de iki değerli spor adamımıza da geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Şimdi sen bu takımı şampiyonluğa nasıl oynatacaksın. Kısaca sadece kendimizi düşünmemek lazım. Herkesi düşünmeliyiz. Şuan için tüm takımlar futbolcularını bireysel çalıştırıyor. Yarın idmanlara oyuncuları topladığında kimde ne çıkacağını bilmiyorsun ki. Bir futbolcuda pozitif çıktığında o takımı lige sokamazsın. Bana göre şu şartlarda çok ekstra bir durum olmazsa bu sezon futbolu çok konuşacağımızı düşünmüyorum.

TOLGA DURMAZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.