Büyük buluşma

​​​​​​​540 günlük “taraftar” hasreti bitiyor
Büyük buluşma

29 Şubat 2020’deki Kasımpaşa maçının ardından Covid-19 pandemisi nedeniyle taraftar takımına, Konyaspor’da arkasındaki büyük güce hasret kaldı. Yarın hasret bitiyor, 540 gün sonra büyük buluşma gerçekleşecek

PALUT’UN İLK SEYİRCİLİ MAÇI

Süper Lig’de 2. hafta heyecanı yaşanırken temsilcimiz Konyaspor yarın kendi sahasında ve seyircisi önünde Başakşehir ile karşı karşıya geliyor. Pandemi nedeniyle seyircisiz maç uygulaması bu sezon başında kaldırılırken takımların özlemleri de bir bir sona eriyor. Taraftarından en uzun süre ayrı kalan takımlardan birisi olan Konyaspor’un da özlemi sona erecek. En son 29 Şubat 2020’deki Kasımpaşa maçında tezahüratlarıyla takıma destek olan büyük Konyaspor taraftarı 540 günlük aranın ardından tribünlere dönüyor. Bu maç aynı zamanda teknik direktör İlhan Palut ve takımdaki bazı futbolcuların seyirci ile ilk buluşması olacak.

Büyük buluşma

TEK HEDEF 2’DE 2 YAPMAK

Sezonu zorlu Sivas deplasmanında aldığı galibiyet ile açan Konyaspor ilk iç saha maçında yine zorlu bir sınavda ter dökecek. Yarın saat 19.15’te başlayacak maçta Başakşehir ile karşı karşıya gelecek yeşil-beyazlılarda tek hedef 2’de 2 yapmak. Hazırlıklarını tamamlayarak maç saatini beklemeye koyulan yeşil-beyazlı temsilcimizde sakatlığı süren Musa Çağıran dışında eksik bulunmuyor.

KOCAMAN VE ÖMER ALİ KONYA’DA

Sezona evinde aldığı Alanyaspor yenilgisi ile başlayan Başakşehir de Konyaspor maçına iddialı geliyor. Turuncu-mavili ekip ligdeki ilk puanlarını almanın mücadelesini verecek. Konyaspor’da efsane başarılara imza atan teknik direktör Aykut Kocaman ve yeşil-beyazlı formayı en çok giyen isim olarak tarihe geçen Ömer Ali Şahiner de duygusal anlar yaşadıkları MEDAŞ Konya Büyükşehir Stadyumu'na bu kez rakip olarak çıkacaklar.

ŞANSIMIZ TUTMUYOR

Başakşehir ile oynadığı 20 Süper Lig maçının sadece ikisini kazanabilen Konyaspor diğer 18 maçta ise 8 beraberlik ve 10 yenilgi aldı. Konyaspor rakibini Ekim 2007'de 3-2 ve Temmuz 2020'de 4-3’lük skorlarla mağlup etmişti. Konyaspor'a konuk olduğu son üç Süper Lig maçının ikisini kazanan Başakşehir ise, daha önceki yedi ziyaretinden aynı sayıda galibiyetle dönebilmişti (4 beraberlik ve 1 mağlubiyet).  

İSTANBUL EKİPLERİNİ SEVİYORUZ

Süper Lig'de mücadele ettiği son 17 sezonda da ilk iç saha maçını kaybetmeyen Konyaspor (7 galibiyet 10 beraberlik), en son Eylül 1990'da Gençlerbirliği'ne mağlup olmuştu (1-2).  Ayrıca İstanbul takımlarını konuk ettiği son sekiz Süper Lig maçının altısını kazanan Konyaspor, bu galibiyetlerde toplam 20 gol attı ve dört karşılaşmada 4+ gol sevinci yaşadı.

ÖZKAHYA İLE 36. MAÇ

Konyaspor-Başakşehir maçını deneyimli hakem Halis Özkahya yönetecek. Yeşil-beyazlı ekibimiz bugüne kadar Özkahya yönetiminde 35 maça çıkarken bu maçlarda 10 galibiyet, 15 beraberlik ve 10 yenilgi aldı. Özkahya’nın yönettiği 17 iç saha maçının sadece 3’ünü kaybeden temsilcimiz bu maçlarda 28 puan topladı. Başakşehir ise Özkahya yönetimindeki 31 maçta 13 galibiyet, 10 beraberlik ve 8 yenilgi yaşadı.

GÖZLER CİKALLESHİ’DE

Konyaspor’un Başakşehir maçındaki en önemli gol silahı yine Arnavut oyuncu Cikalleshi olacak. Geçen sezonun ikinci devresindeki yüksek formu ile dikkat çeken ve bu sezona da golle başlayan ve 31 yaşındaki deneyimli oyuncu yarınki maçta da temsilcimiz adına gole en yakın isim olacak. Arnavutluk milli takımında da forma giyen Cikalleshi Süper Lig’de 9 ayrı sezonda 126 maça çıkarken        29 gol ve 12 gollük performansa imza attı. Cikalleshi Konyaspor’da ise 38 maçta 9 gol ve 3 asistlik performans sergiledi.      

 

KONYASPOR

 

Ibrahim Sehic

Nejc Skubic

Ahmet Çalık

Abdülkerim Bardakçı

Guilherme

 

Soner Dikmen

 

Amir Hadziahmetovic

 

Paul-Jose Mpoku

 

Endri Çekiçi

 

Zymer Bytyqi

 

Sokol Cikalleshi

 

 

19.15

(22 Ağustos 2021 Pazar)

 

S: Medaş Konya BB

 

H: Halis Özkahya

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.