Ertelenmiş ve olay çıkmıştı! Ertelenen Fenerbahçe-Galatasaray maçı için yeni karar

Ertelenmiş ve olay çıkmıştı! Ertelenen Fenerbahçe-Galatasaray maçı için yeni karar
Türkiye Futbol Federasyonu'nun Suudi Arabistan'da yaşanan olaylar nedeniyle ertelenen Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki Süper Kupa maçının ne zaman oynanacağı merak ediliyordu. Maçla ilgili flaş bir karar verildi

TGRT Haber'de aktarılanlara göre; Türkiye Futbol Federasyonu'nun Suudi Arabistan'da yaşanan olaylar nedeniyle ertelenen Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki Süper Kupa maçının ne zaman oynanacağıyla ilgili kararını verdiği iddia edilirken finalin 3 büyükşehirden birinde oynanacağına dikkat çekildi.

MAÇ NE ZAMAN OYNANACAK?

Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da 29 Aralık tarihinde oynanması planlanan ancak kulüplerin Atatürk tişörtleri ve pankartları isteğine Suudi yetkililer tarafından izin verilmemesi nedeniyle ertelenen Süper Kupa maçının ne zaman oynanacağı merak konusuydu.

Süper Kupa finali konusundaki tartışmaların daha fazla uzamasını istemeyen TFF kararını verdi.

OCAK AYI İÇERİSİNDE MAÇIN OYNANMASI GEREKİYOR

Sözcü'de yer alan habere göre; Pazartesi günü Riva’da toplanan Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu, maçın ocak ayı içerisinde oynanması için düğmeye bastı.

LİG MAÇLARI DA ERTELENECEK

EURO 2024 nedeniyle 19 Mayıs’ta bitecek ve zaten fazlasıyla sıkışık olan takvim bir hafta kaydırılacak. İlerleyen aylarda bu ertelenen maçlar hafta içine konulacak.

ANKARA BİR ADIM ÖNDE

İki kulübünde Süper Kupa finalinin Cumhuriyet'in 100. yılında başkent Ankara'da oynanmasına yönelik bir isteğinin bulunduğu TFF'nin de bu talepleri değerlendirmeye alacağı ifade ediliyor.

Ankara kulislerinde de başkentin Süper Kupa finali için bir adım önde olduğu konuşuluyor.

Kaynak:BBN