Futbol seyircisiz oynanmaz

Faik Çetiner yönetimindeki ‘Bizim Stadyum’ yine gündemi belirledi. BBN Türk’ün sevilen programına katılan Prof. Dr. Ahmet Özdoğan, seyircisiz maçların tedbirler alınarak son bulması gerektiğini söyledi
Futbol seyircisiz oynanmaz

Bizim Stadyum yine gündemi belirledi

BBN Türk’ün merakla takip edilen programlarından Bizim Stadyum yine gündemi belirledi. Usta gazeteci Faik Çetiner’in hazırlayıp sunduğu programın bu haftaki bölümünde Galatasaraylı eski yönetici Ayhan Akbin ile yine Galatasaray eski yöneticisi olan Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Kulak Burun Boğaz Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özdoğan gündemi değerlendirdiler. Programda Süper Lig’in 6.haftası geniş bir şekilde ele alınırken, Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ve Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim’in haftaya damgasını vuran açıklamaları masaya yatırıldı.

 

Localara seyirci alınması doğru değil

 

Proğramın ikinci bölümünde ise pandemi ele alındı. Prof. Dr. Ahmet Özdoğan’a maçlara seyirci alınmasının bir sakıncası olup olmadığı sorulurken, Özdoğan tedbirlerin alınması durumunda maçların seyircili oynanmasının bir sakıncası olmadığını söyledi. Özdoğan şöyle devam etti: “Futbol seyircisiz oynanmaz ama çok dikkatli işler yapmamız lazım. Örnek olarak Türk Telekom Stadyumunu verelim. 53 bin kapasiteli stadyumunu bölerek 10 bin kişi civarı rahatlıkla oynatabiliriz. Bizde şuan için yapılan uygulamayı doğru bulmuyorum. Tribün yerine localara seyirci alıyorsunuz, orada millet birbirinin yanında, üst üste maç izliyor. Bu şekilde olmaz.”

 

Türk toplumu akıllı bir toplumdur

 

“Yenide tedbirlerin gözden geçirilmesi gerekli. Yani doğru işler yapmamız lazım. Doğru işler yapmadan olmaz. Futbolculara bakıyorsunuz sahada birbirlerine yumruklarını tokuşturuyorlar. Sonra gol atılınca birbirlerinin üzerindeler. Ben anlamakta zorluk çekiyorum. Bunun mantığı nedir ben bilemedim. Stadyumların boyutuna göre seyirci alınabilir. Bütün mesele fiziksel mesafeyi sağlamalısınız. Ve en önemli şey şu. Gol atıldığı zaman seyirci oradan oraya atlıyorsa bu olmaz işte. Buna dikkat edilmesi gerekli. Anlayamadığım şey ise localara evet diyorsunuz, ne yaptı Denizlispor bütün stadyumu loca haline getirmiş. Türk toplumu akıllı bir toplumdur. Sonuçta böyle çözümler bulur.”

 

Vitaminler doktor tavsiyesiyle alınmalı

 

Pandemi süreciyle ilgili olarak ise Özdoğan, “Tüm dünyada yanlış işlerle bu noktaya gelinildi. Şimdi Avrupa’daki ülkelere bakın sayılar çok korkunç niye bu kadar fazla? İlk başta bütün bilim adamları dedi ki; ‘ayakkabınıza dikkat edin, üstünüze dikkat edin, poşetlere dikkat edin, her şeye dikkat edin’ dediler. Yani insanlığın bu şekilde yaşaması mümkün değil. Bu kadar korkutarak insanlık yaşatılmaz. Halbuki burada dikkat edilmesi gerekenler bireysel immünite, maske olayı, fiziksel mesafe ve el temizliği. Bunlara dikkat edilmesi durumunda çok daha iyi duruma gelineceğini düşünüyorum. Vitamin takviyesi noktasında ise baktırıp eksiklerin tamamlanması gerekli. En önemlisi de D vitamini düşüklüğünün covid’e yakalanma oranını arttırdığı bilgisidir. Ancak D vitamini normal seviyelerdeyse almanıza gerek yok. İnsanımızda şöyle bir yanlış algı var. C-D vitamini alırsam covid bana bulaşmaz. Öyle bir şey yok. Mutlaka vücuttaki eksiklik varsa doktor tavsiyesiyle vitamin takviyesi yapılmalıdır” şeklinde konuştu. 

 

Pandemi 2021 Haziran ayında sona erer

 

Pandemi döneminin ne zaman biteceği ile ilgili soruya ise Ahmet Özdoğan şöyle yanıt verdi: “Aşıdan önce antikor tedavisi bulunacak. O da bulunmak üzere. Antikor tedavisi başlayınca bir rahatlama olacak. Antikor tedavisi 2-3 yıl bizi koruyabilir, ama aşı daha uzun süreli koruyacak. Aşıyla ilgili olarakta çok iyi iki firma, birisi Amerika’da, birisi Almanya’da.. Çok iyi bir noktaya geldiler. Çalışmaları insan üzerinde devam ediyor. Ama bir süre daha alacak bu çalışmalar. Bütün pandemilerin bitişi genel olarak 2 yılı bulur. Geçmişte böyleydi. Ama bizim şuan ki teknolojide bu süreyi 1.5 yıla çekmemiz lazım. 2021 yılı Haziran ayında pandeminin sonuçlanmasını bekliyorum.” TOLGA DURMAZ

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.