Galatasaray'a yeni tesis

Galatasaray'a yeni tesis
Dursun Özbek: "Kemerburgaz Metin Oktay Tesisleri'ni bu sene sonuna kadar yetiştirmeyi planlıyoruz"

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Kemerburgaz Metin Oktay Tesisleri'nin sene sonuna kadar açılacağını söyledi.
Galatasaray Spor Kulübü Kemerburgaz Metin Oktay Tesisleri’nin temel atma töreni gerçekleştirildi. Törenden sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, "Bugün hem Türkiye için hem de Galatasaray için önemli bir gün. Bugün 19 Mayıs. Çok özel bir bayramı beraber kutluyoruz. Ayrıca 19 Mayıs olarak da Galatasaray’ın yeni yerleşkesi olan Kemerburgaz’daki Metin Oktay Tesisleri’nin temel atma törenini yaptı. Buna temek atma töreni dedik ama çok daha önceden temel atmayı planlamıştık. Deprem nedeniyle toplantı yapmayı uygun görmedik. Bugüne kadar bekledik. Şu anda gördüğünüz gibi binalar yükselmeye başladı. Burası Galatasaray’ın geleceğini inşa edeceğimiz yer. Seneler önce Florya’yı yapan ağabeylerimiz büyük katkı verdi. Florya’da bir aile havası, Galatasaray’ı bütünleştiren hava yaptılar. Zaman içinde futbolun büyüyen ekonomisi çerçevesinde baktığımız zaman Florya artık Galatasaray için yeterli olmamaya başladı. Galatasaray yönetim kurulu olarak, kulübün antrenman tesislerini ve birlikteliğini oluşturan tesisleri yapmak üzere Kemerburgaz’da faaliyetlere başladık. Burada stadımıza çok yakın olması büyük bir özellik. Arazimizin büyük olması çok büyük bir özellik. Çünkü sadece burada futbol takımı ve akademiyi değil diğer branşlarımızdan da bazılarını buraya getirmek istiyoruz. Galatasaray’da bu tesisleşmenin yapılması çok önemliydi. Onun için de yönetim kuruluma, büyün camia ve emeği geçen herkese teşekkür ederim. Çok önemli bir şeyi de vurgulamak istiyorum. Bu davetimize gelen üyelerimizi, sporcularımızı, teknik adamlarımızı, başkanlarımızı gördünüz. Bugün burada Galatasaray olarak çok önemli bir resim verdik. Galatasaray’a hizmet etmiş, başarıdan başarıya koşturmuş başkanlarımız, teknik adamlarımız, sporcularımız bir aradaydı. Galatasaray’ın belki hasret duyduğu çok önemli bir fotoğrafı verdik. Onun için son derece mutluyum. Galatasaray’da böyle iklimi, sevgi topluluğunu burada Galatasaray’da yaşatmak için çok çaba sarf ettik. Bugün bu çabalarımızın boşa gitmediğini ve artık Galatasaray’da bir bütünleşmenin, dargınlıkların kalmadığını ilk işaretlerini görmekteyiz. Bunun devam etmesini diliyorum" şeklinde konuştu.
Tesisin açılış tarihinin ne zaman olacağının sorulması üzerine Özbek, "Florya’dan taşınmak zorundayız. Orada bir projemiz var. Onun için bu tesisi bu sene sonuna kadar yetiştirmeyi planlıyoruz. Sene sonundan evvel buraya taşınacağız" diye cevap verdi.

Galatasaray eski yöneticisi Abdürrahim Albayarak, yeni yapılan Kemerburgaz Metin Oktay Tesisleri için, "Florya’dan buraya taşınıyoruz. Nasıl Florya’da yıldızlar yetiştirdiysek, Allah’ın izni ile burada da yetiştireceğiz" dedi.
Galatasaray Spor Kulübü Kemerburgaz Metin Oktay Tesisleri’nin temel atma töreni gerçekleştirildi. Törenden sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Galatasaray eski yöneticisi Abdürrahim Albayarak, "Dursun başkanıma çok teşekkür ediyorum. Bugün burada herkesin imreneceği birlik ve beraberlik vardı. Yeni tesisimize de bu yakışırdı. Florya’dan buraya taşınıyoruz. Nasıl Florya’da yıldızlar yetiştirdiysek, Allah’ın izni ile burada da yetiştireceğiz. Nasıl Florya’dan UEFA Kupası ve Süper Kupa şampiyonu çıktıysa inanıyorum bu tesislerden de UEFA şampiyonu, Şampiyonlar Ligi şampiyonu çıkacağına inanıyorum. Muhteşem bir tesis oluyor. Bu tesislerde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Futbol takımının durumuyla ilgili de konuşan Albayarak, "İnanılmaz başarılara imza attı. Ligin bitmesine çok az bir zaman kala yarın oynayacağımız Sivas maçı ile bunun çok büyük bir kısmını tamamlamış olacağız. Galatasaray bu sene her konuda çok başarılıdır. Temel atma töreniyle olsun, futbol takımının başarısıyla olsun, en yakın rakibine 5 puan fark atmasıyla olsun son derece iyi ve başarılı gidiyor. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Galatasaray’ın eski futbolcusu Sabri Sarıoğlu, Kemerburgaz Metin Oktay Tesisleri hakkında yaptığı açıklamada, "Yeni tesis, hem Galatasaray camiasına hem Türk futboluna büyük kazançlar sağlayacak" dedi.
Galatasaray’ın yeni tesisleri, Kemerburgaz Metin Oktay Tesisleri’nin temel atma töreni yapıldı. Törenden sonra basın mensuplarına konuşan Galatasaraylı eski futbolcu Sabri Sarıoğlu, "11 yaşına girerken, girdiğim Metin Oktay Tesisleri yıllarca bize ev sahipliği yaptı. Hem altyapıda hem profesyonel takımda çok güzel anılar biriktirdik, çok güzel başarılar kazandık. Benim için Florya Metin Oktay Tesisleri ikinci bir ev gibiydi. Artık günümüz şartlarında tesislerin yeteriz görünüyor. Bugün temel atma töreninde beraberdik. Galatasaray Başkanı Dursun Özbek’e davetinden dolayı teşekkür ederim. Çok güzel bir tesis olacağına inanıyorum. Hem Galatasaray camiasına hem Türk futboluna büyük kazançlar sağlayacak. Hayırlı olsun. Temel atma töreninde bulunduğum için gururluyum. Florya Metin Oktay Tesisleri bizim için ev ortamı gibiydi. Günümüz futbolunda tesisleşme çok önemli. Galatasaray da yeni bir çağ atlatıyor. Güzel bir tesis olacağına inanıyorum” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.