Goller ırkçılığa atıldı

ABD'de George Floyd'un polis memuru Derek Chauvin tarafından öldürülmesinin ardından başlayan protestolara Bundesliga'da forma giyen futbolcular da katıldı
Goller ırkçılığa atıldı

Dortmundlu Sancho ve Hakimi gollerini ırkçılığa atarken, Marcus Thuram ve Weston McKennie de konuya kayıtsız kalmadı. Dortmund'un 20 yaşındaki yıldızı Jadon Sancho, takımının Paderborn 6-1 yendiği maçta hat-trick yaparken; attığı ilk golden sonra tişörtünde yazanları gösterdi ve formasını çıkardığı için sarı kart gördü. "George Floyd için adalet" mesajı veren İngiliz oyuncu, belki de kariyerinin en anlamlı sarı kartını görmüş oldu.

Sancho'nun takım arkadaşı Achraf Hakimi de maçta attığı golün ardından formasının altına giydiği "George Floyd için adalet" yazan tişörtü ile ırkçılığa karşı mesaj verdi. Fransa'nın efsane isimlerinden Lilian Thuram'ın oğlu Marcus Thuram ise Borussia Mönchengladbach'ın Union Berlin'i ağırladığı maçta attığı golün ardından George Floyd'un ölümünü ve ırkçılığı protesto etmek diz çöktü. Schalke forması giyen ABD'li Weston McKennie de Cumartesi günü yapılan Werder Bremen karşılaşmasında 'George Floyd için adalet' yazılı kol bandı ile mücadele etmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.