GRUPLAR NETLEŞTİ

Euro 2020'de grupların son şekli oluştu. A Milliler A Grubu’nda ter dökecek
GRUPLAR NETLEŞTİ

2020 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2020) play-off maçları geçtiğimiz hafta sonunda oynandı. Koronavirüs salgını sebebiyle karşılaşmalar tek maç üzerinden gerçekleştirildi. Play-off turunda Macaristan-İzlanda, Kuzey İrlanda-Slovakya ve Sırbistan-İskoçya ve Gürcistan- Kuzey Makedonya karşı karşıya geldi. Karşılaşmaların ardından EURO 2020'de grupların son şekli oluştu. 

Koronavirüs sebebiyle 2021'e ertelenen Avrupa Futbol Şampiyonası'na katılacak son ülkeler de belli oldu. Play-off mücadelelerinde rakiplerini mağlup eden Macaristan, Slovakya, İskoçya ve Kuzey Makedonya, 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası'na katılmaya hak kazandı. Şenol Güneş yönetimindeki A Milli Futbol Takımımız, A Grubu'nda İtalya, Galler ve İsviçre ile mücadele edecek. 

Şampiyonada oluşan gruplar ise şöyle. A Grubu: Türkiye, İtalya, Galler, İsviçre. B Grubu: Danimarka, Finlandiya, Belçika, Rusya. C Grubu: Hollanda, Ukrayna, Avusturya, Kuzey Makedonya. D Grubu: İngiltere, Hırvatistan, Çekya, İskoçya. E Grubu: İspanya, İsveç, Polonya, Slovakya. F Grubu: Portekiz, Almanya, Fransa, Macaristan. 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.