Kartal’a 112 yabancı

Konyaspor, Süper Lig ve 1. Lig geçmişinde 51 ayrı ülkeden 5’i TC statüsünde olmak üzere 112 yabancı oyuncuyu renklerine bağladı
Kartal’a 112 yabancı

EN SON THURAM GELDİ

Konyaspor, son 33 yılda 112 yabancı oyuncuyu renklerine bağladı. 51 farklı ülkeden transfer yapan yeşil-beyazlı kulüp, kadrosunda en çok Brezilyalı oyuncu bulundurdu. Son aldığı Brezilyalı Washington (2007-2008) buyana Sambacı transferi yapmayan Konyaspor, ara dönemdeki Thuram takviyesiyle 10. Brezilyalı futbolcusuna imza attırdı. Konyaspor tarihinde Lugusic, Da Silva, El Saka, Vukovic, Neca, Poljac, Gekas, Hleb ve Eto’o gibi unutulmaz yabancılar taraftarın hafızalarında iz bıraktı. 

HAYAL KIRIKLIĞI ÇOK

Riad Bajic, Konyaspor’un en golcü yabancı oyuncusu olup yeşil-beyazlı ekibin en yüksek bonservis bedeli ile gönderdiği oyuncu olarak tarihe geçti. Bununla birlikte hafızalarda “kötü” iz bırakan ve hayal kırıklığı yaşatan çok sayıda futbolcu da yer alıyor. Bunlar arasında liste başını Romanyalı oyuncular Marica ve Hora çekiyor. 18 maçta 1 gol atan Tazemeta ve “param ödenmedi” diye Konya’dan kaçan Fransız Tehoue’nin kulakları da halen çınlatılıyor. En kötüler arasında ise ‘taklacılar’  Eze, Ezekiel ve Evouna yer alıyor. 

1 DAKİKA OYNAMADILAR

Konyaspor’un transfer edip, antrenmanlara çıkardığı ancak bir dakika oynatmadığı futbolcular da bulunuyor. Bunlar; Macar kaleci Marian Kelemen, Brezilyalı defans oyuncusu Ronaldo, Faslı Said Kharazi, Danny Vukovic, Danimarkalı Jonas Troest, Fransız oyuncu Ramos ve Felgueiras.. Yeşil-beyazlılarda, yabancı oyuncu rekoru 2017-2018 sezonunda kırıldı. Bir sezonda tam 18 yabancı oyuncu Konya’ya getirilirken özellikle vasat Afrikalılarla takım yabancı çöplüğüne çevrildi. 

YENİ MODA BALKANLAR

2010-2011 sezonunda da benzeri bir tablo yaşanmış ve yabancı oyuncu kısıtlamasına rağmen sezon boyunca 17 yabancı oyuncu ile sözleşme imzalanmıştı. Önce Yugoslavlar, sonra Brezilyalılar, ardından Mısırlılar, Avrupalılar derken Konyaspor’un son dönemdeki yabancı oyuncu tercihi Balkanlar oldu. Aykut Kocaman döneminde aradığı isimleri Balkanlardan bulan yeşil-beyazlı ekibimiz, Kocaman’ın ayrılığından sonra Afrikalılara kucak açmış ve geçen yıl kadrosunda 9 Afrikalı bulundurmuştu. Kocaman’ın takıma dönmesinin ardından rota yine Balkanlara çevrildi.  

HÜSEYİN ALTAY

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.