Kartal’a 99 yabancı

Yeşil-beyazlıların, lig tarihinde bugüne kadar 44 ülkeden 99 yabancı oyuncuyu forma giydi
Kartal’a 99 yabancı

Konyaspor, lig tarihinde bugüne kadar 44 ülkeden 99 yabancı oyuncuyu kadrosuna katarken, söz konusu transferlerin büyük çoğunluğunu ise Brezilya'dan gerçekleştirildi. Yeşil-beyazlı temsilcimizde bir döneme damga vuranlar arasında Bosna Hersekli kaleci Enver Lugusic, Aleksandr Hleb, Gekas, Neca, Samuel Holmen, kaleci Mariusz Pawelek, Danny Vukovic, Barry Douglas ve Samuel Eto’o gibi futbolcular yer aldı.

 

Konyaspor’da top koşturan yabancı futbolcular arasında Brezilyalıların fazlalığı dikkat çekiyor. Yeşil-beyazlı temsilcimiz bugüne kadar Güney Amerika ülkesinden toplam 11 futbolcuyla sözleşme imzaladı. Konyaspor, Bosna Hersek'ten 8, Çek Cumhuriyeti ve Kamerun’dan 5'er, Sırbistan ve Fransa’dan 4’er, Romanya, Fildişi Sahili, Makedonya ve Hırvatistan’dan 3’er, Portekiz, Polonya, Nijerya, Mısır, Kosova, İsveç ve Gine’den 2’şer oyuncuyu yeşil-beyazlı renklere bağladı.

 

Arnavutluk, Avustralya, Avusturya, Belarus, Bulgaristan, Almanya, Burkina Faso, Çad, Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Danimarka, Ekvator Ginesi, Fas, Gürcistan, İskoçya, İspanya, İzlanda, Kıbrıs, Kolombiya, Norveç, Senegal, Uganda, Venezuela ve Yunanistan’dan ise birer oyuncu yeşil-beyazlı formayı giydi.  *TOLGA DURMAZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.