Kartal’dan müthiş zafer

Başakşehir, Konyaspor’a 4-3 mağlup oldu. Karşılaşmada ev sahibi ekibin gollerini Miya (2), Ömer Ali Şahiner ve Skubic kaydederken; Başakşehir’in golleri ise Visca, Demba Ba ve Elia’dan geldi.
Kartal’dan müthiş zafer

TOLGA DURMAZ
 

Doğru kadro tercihiyle lider karşısına çıkan Konyaspor maçın hemen başında yenik duruma düşmesine rağmen şampiyonluk adayını ecel terleri döktüğü maçta mağlup edip ligde kalma yolunda dev bir adım attı


KONYASPOR dün gece öyle bir maç oynadı ki neredeyse tüm sezon yaşadığı ve yaşattığı sıkıntıları sildi attı. Sezon başından beri sergilediği futbol ve aldığı sonuçlarla düşmenin eşiğine kadar gelen ekibimiz şampiyonluğun en büyük adayı karşısında bu sezonki en pozitif futbolunu oynadı ve galibiyete ulaşarak son iki haftaya avantajlı girdi. Maçın hamen başında Miya’nın hatasıyla gelen penaltı kararı umutları azalatsa da oyun disiplininden kopmayan ekibimiz ilk yarıda birisi Ömer Ali’den, ikisi Miya’dan gelen müthiş gollerle bir anda 3-1’lik üstünlüğü yakaladı. İlk yarıda ne rakibinin ligdeki konumundan ne de içinde bulunduğu buğramdan etkilenmeden futbol oynayan Konyaspor ikinci yarıda ise sıkıntılı anlar yaşadı. Önce Demba Ba attığı golle fark 1’e indirirken, 77’de Elia’nın gollü yine mi olmayacak sorusunu akıllara getirse de galibiyetten vazgeçmeyen Konyaspor Skubic’in 85’te gelen golüyle yeniden öne geçerek hayati derecede önemli bir 3 puana sahip oldu. Yeşil-beyazlılar, haftalardır rezil oyunuyla ve son bölümlerde yediği gollerle çok üzdüğü taraftarına bu kez unutulmayacak bir zafer tattırdı. Yine kadro tercihleriyle çok eleştirilen Bülent Korkmaz da bu kez doğru ilk 11 tercihi ve yaptığı değişikliklerle galibiyetin gelmesinde katkıda bulunan isimler arasında yer aldı. Bu sonuçla düşme hattından uzaklaşan Konyaspor son iki haftada bu futbolunu sergileyerek rezil geçen sezonu mutlu kapatma şansını yeniden eline geçirmiş oldu. 

MAÇIN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ

MAÇTAN DAKİKALAR

DAKİKA 1: Konyaspor ceza sahasında Mia elle oynayınca Başakşehir penaltı kazandı.
DAKİKA 3: Topun başına geçen Visca takımını 1-0 öne geçirdi.
DAKİKA 8: Konyaspor atağında ceza sahası dışında topla buluşan Alper'in vuruşu Epureanu'dan geri döndü.
DAKİKA 10: Enzo Crivelli girdiği ikili mücadelenin ardından yerde kaldı. Golcü oyuncunun ciddi bir sakatlığı bulunmuyor.
DAKİKA 16: İrfan Can, ceza sahası içindeki Demba Ba'ya pasını aktarmak istedi. Demba Ba'nın kontrol edemediği top auta gitti.
DAKİKA 13: Aleksic'in pasıyla sol kanatta topla buluşan Crivelli ceza sahasına ortasını yaptı ancak Uğur, Demba Ba'dan önce topu müdahale etti.
DAKİKA 20: Sol kanattan Alper'in ortasına Miya vurdu ve durumu 1-1'e getirdi.
DAKİKA 28: Konyaspor atağında Ömer Ali Şahiner attığı golle takımını 2-1 öne geçirdi.
DAKİKA 35: Başakşehir atağında serbest vuruşta topun başına geçen Aleksic'in şutu direğin hemen yanından dışarı gitti.
DAKİKA 45+1: Hadziahmetovic'in vuruşunda Mehmet Topal'dan seken top Miya'nın önünde kaldı. Ugandalı yıldız, attığı güzel golle takımını devre arasında 3-1 önde götürdü.
DAKİKA 70: Başakşehir atağında ceza sahasında bomboş durumda kafayı vuran Demba Ba, skoru 3-2'ye getirdi.
DAKİKA 78: Eljero Elia attığı golle durumu 3-3 yaptı.
DAKİKA 85: Konyaspor'da Jonsson'un ara pasında Skubic attığı golle Konyaspor'u maçta yeniden öne geçirdi: 4-3.

KONYASPOR - BAŞAKŞEHİR MAÇINDAN NOTLAR
Süper Lig'in 32. haftasında İttifak Holding Konyaspor'a konuk olan lider Medipol Başakşehir'de teknik direktör Okan Buruk, ligde son oynadıkları Yukatel Denizlispor müsabakasının ilk 11'inde bir değişiklik yaptı.

Buruk, Yukatel Denizlispor müsabakasının ilk 11'inde yer alan Ponck'un yerine Epureanu'yu ilk 11'e dahil etti.
Medipol Başakşehir, karşılaşmaya Mert Günok, Caiçara, Skrtel, Epureanu, Clichy, Visca, Mehmet Topal, İrfan Can Kahveci, Aleksic, Crivelli ve Demba Ba ilk 11'iyle başladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.