KONYA’DA KAZANAN YOK

Aynı puandaki rakibi Ç.Rize karşısında ilk 45 dakikayı Amir’in golüyle önde tamamlayan Konyaspor için bu gol galibiyet için yeterli olmadı. Tunay’ın 65’de gelen golüyle puanlar paylaşıldı: 1-1
KONYA’DA KAZANAN YOK

SÜPER Lig’de yoğun bir maç trafiğinin içinde olan Konyaspor, sahasındaki kritik maçta Ç.Rizespor ile 1-1 berabere kaldı. Maça sakat futbolcusunun çokluğunda yine çok eksik çıkan ekibimiz, rakibi karşısında ilk yarıda daha etkiliydi. Karşılaşmaya yüksek tempoda başlayan ve üst üste pozisyonlar bulan Konyaspor 7.dakikada bir duran top organizasyonundan golü buldu.

 

GUİLHERME’nin ortasına bitirici kafa vuruşunu yapan Amir, takımını öne geçirirken, golden sonra oyun hakimiyeti konuk ekibe geçmiş gözükse de gol pozisyonuna giren taraf Konyaspor oldu. İlk yarıda Shengelia, Amir ve Daci ile net fırsatları kaçıran ekibimiz ikinci yarıda ise sadece skoru korumaya çalıştı. Maçın ikinci 45 dakikasında ise üstünlük tamamen konuk ekibin eline geçti.

 

NİTEKİM Ç.Rize bu baskının sonucunda 65’de Tunay ile beraberlik golünü buldu. Hamle şansı fazla olmayan İsmail Kartal, oyunun son çeyreğinde ise henüz hazır olmayan Milosevic ve Kravets ile hücumdaki etkisini arttırmaya çalışsa da bu iki değişiklikte durgun Konyaspor’u ateşleyemedi. Karşılaşmanın kalan bölümünde iki takımında çabası sonucu değiştirmeye yetmedi ve müsabaka 1-1 eşitlikle sona erdi.

KONYA’DA KAZANAN YOK 
*
Maçın Önemli Dakikaları:

*7 Guilherme’nin kullandığı serbest vuruşta penaltı noktası üzerinde iyi yükselen Amir, kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi: 1-0
*10 Ceza sahası ön çizgisinde topla buluşan Daci, topuk pasıyla Shengelia’yı kaleciyle karşı karşıya bıraktı. Ancak Shengelia’nın vuruşu yandan auta gitti.
*13 Konyaspor’un kazandığı topta Amir sağ çaprazdan ceza alanına girdi ve vuruşunu yaptı. Meşin yuvarlak az farkla yandan auta çıktı.
*19 Ç. Rizespor’da sağ kanattan Samudio taşıdığı topu ceza sahasına çevirdi. Penaltı noktası üzerindeki Skoda’nın vuruşu dışarıya gitti.
*23 Rizespor’un çıkarken kaptırdığı topu alan Daci'nin sağ çaprazdan vuruşunda kaleci Gökhan gole izin vermedi.
*48 Konyaspor akınında ceza sahası içi sol çaprazından Erdon Daci’nin şutu defansın müdahalesiyle engellendi.
*51 Ç. Rizespor net bir fırsat buldu. Fernando Andrade penaltı noktası üzerinden topla buluştu vuruşunda Sehic son anda topu engelledi.
*56 Tunay’ın pasında topla buluşan Meriah’ın, altıpas üzerinden şutunu Jevtovic çizgi üzerinden çıkardı. 
*65 Hızlı gelişen Rize akınında soldan yapılan ortada Skoda’nın vuruşu Sehic’ten döndü, dönen topu Tunay tamamladı: 1-1 

KONYA’DA KAZANAN YOK
*
STAT: MEDAŞ Büyükşehir
HAKEMLER: Burak Şeker, Kerem Ersoy, Mehmet Cem Satman
KONYASPOR: Sehic, Skubic, Ahmet Çalık, Abdülkerim Bardakçı, Guilherme, Adil Demirbağ (Dk.18 Uğur), Shengelia (Dk.84 Kravets), Jevtovic, Oğuz (Dk.68 Milosevic), Amir, Daci
Ç.RİZESPOR: Gökhan Akkan, Moroziuk, Meriah, Talbi, İsmail Köybaşı, Baiano (Dk.77 Donsah), Yasin Pehlivan, Tunay Torun (Dk.83 Doğan), Fernando (Dk.83 Alberk), Samudio (Dk.70 Michalak), Skoda
SARI KARTLAR: Dk.25 Oğuz, Dk.56 Uğur (Konyaspor)-Dk.54 Yasin (Ç.Rize)

KIRMIZI KART: Dk.90 Yasin (Ç.Rize)
GOLLER: Dk. 7 Amir (Konyaspor)-Dk.65 Tunay (Ç.Rize)

KONYA’DA KAZANAN YOK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.