Konya, Dünya Spor Başkenti oluyor

Selçuklu payitahtı Konya, yeni bir “başkent”lik için kolları sıvadı. Konya’nın 2023 Dünya Spor Başkenti olması adına düğmeye basıldı.  Hedefe ulaşılırsa Konya dünya çapında sükse yapacak
Konya, Dünya Spor Başkenti oluyor

ADAYLIK BAŞVURUSU YAPILACAK

1097 yılında Selçuklu Sultanı I. Kılıçarslan tarafından devletin başşehri ilan edilen ve tam 211 yıl boyunca payitahta ev sahipliği yapan Konya, başkent oluşunun 924. Yılında yeni bir başkentlik için kolları sıvadı. Konya Büyükşehir Belediye Meclisi’nde bugün yapılacak oylamanın ardından Konya’nın 2023 Dünya Spor Başkenti olması için düğmeye basılacak.

Konya, Dünya Spor Başkenti oluyor

Konya, Dünya Spor Başkenti oluyor

PRESTİJLİ BİR ORGANİZASYON

Gerek Avrupa düzeyinde gerekse de dünya çapında başkentlik payelerinin verildiği bu önemli nişane sporda dünyanın en prestijli unvanları arasında yer alıyor. Konya adaylık başvurusunu yaptıktan sonra Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılında “2023 Dünya Spor Başkenti” unvanını alabilmek adına kapsamlı bir dosya hazırlayacak.

 

2022’Yİ MADRİD KAZANDI

2019’da Abu Dabi, 2020 ve 2021 yıllarında ise Meksika’nın Guadalarja kentleri Dünya Spor Başkenti olurken, 2022’de bu unvanı İspanya’nın Madrid şehri taşıyacak. Madrid aynı zamanda Avrupa’da bu unvanı alan ilk şehir oldu. Konya’nın bu proje ile uluslararası tanınırlığı artacağı gibi unvanı alan diğer şehirlere olduğu gibi yaklaşık 50 milyon avroluk yatırım getirisi de oluşacak. 

 

KARARI ACES VERECEK

Avrupa Spor Şehirleri ve Başkentleri Federasyonu (ACES Europe) isimli kuruluş her yıl üye ülkelerin belediyeleri tarafından yapılan başvurular arasından yapılan inceleme sonucunda Dünya Spor Başkentleri, Avrupa Spor Başkentleri, Avrupa Spor Şehirleri, Avrupa Spor Kentleri ve Avrupa Spor Toplulukları olmak üzere değişik kategorilerde belediyelere çeşitli unvanlar veriyor.

Hüseyin ALTAY

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.