Konyaspor 1 puanla yetindi

Ligde son iki maçını kazanan yeşil-beyazlılar Trabzonspor ile yenişemedi. 10 kişi kalan rakibi karşısında özelikle ikinci yarıda çok baskılı oynayan Konyaspor, frikikten yediği gole Amir’in füzesiyle yanıt verdi
Konyaspor 1 puanla yetindi

SPOR Toto Süper Lig’de son haftalarda üst üste aldığı galibiyetlerle düşme hattıyla bağını kesen Konyaspor sezonun son iç saha maçında Trabzonspor ile karşılaştı. İkinci yarısı büyük çekişmeye sahne olan maç bu yarıda atılan karşılıklı gollerle 1-1 eşitlikle sona erdi. Konuk ekip Serkan’ın 19.dakikada atılmasıyla maçın geride kalan 70 dakikalık bölümünü 10 kişi oynarken, bu durum maçın Konyaspor hakimiyetinde geçmesine neden oldu. İlk yarıda iki takımda pozisyon üretmekte zorlanırken, ikinci yarı çok daha zevkli ve çekişmeli geçti. Bu yarıda daha çok pozisyon bulan ve galibiyeti kovalayan ekip olan Konyaspor ikinci yarının başında üst üste bulduğu fırsatları sonuçlandıramadı. Oyunu daha çok kendi yarı alanında kabul eden sadece ani ataklarla ve duran toplarla tehlike yaratmayı düşünen Trabzonspor’un bu planı ise tuttu. Bordo-mavililer 64’de frikikten Baker’in attığı golle öne geçti. Golün ardından tüm hatlarıyla yüklenen ve 2 golü geçerli sayılmayan Konyaspor’da 82’de Amir’in füzesi sonucu belirledi. Konyaspor 1-1 maçın ardından puanını 49’a yükseltti. 

Maçtan Önemli Dakikalar 
-----------
*8 Shengelia’nın derin pasıyla ceza sahası sağ çaprazında topla buluşan Cikalleshi’nin şutunda top az farkla dışarı çıktı.
*19 Savunma arkasına sarkan Sekidika derin bir pasla topla buluştu. Bu oyuncu ceza sahasına girmeden Serkan’ın müdahalesiyle yerde kaldı. Hakem Serkan’a direkt kırmızı kart gösterdi.
*22 Guilherme’nin kullandığı serbest vuruşta barajdan seken top tekrar ceza sahasına gönderildi. Arka direkte Rahmanovic meşin yuvarlağı kafayla ağlara gönderdi ancak gol ofsayt gerekçesiyle iptal edildi.
*48 Ceza sahası içinde topla buluşan Amir Hadziahmetovic’in, sağ çaprazdan sert şutu kaleci kurtardı. 
*49 Kaleyi cepheden gören bir noktadan Cikalleshi tarafından çekilen şut kaleyi bulmadı.
*54 Amir’in ceza aanı dışından sert şutunu Uğurcan son anda kornere çelmeyi başardı.
*64 Trabzonspor’da kazanılan frikik atışında Baker, barajın üzerinden topu ağlara gönderdi: 0-1  
*73 Ceza alanı içinde yaşanan krambolde Shengelia’nın dokunuşu filelerle buluştu ancak hakem kaleciye faul yapıldığı gerekçesiyle golü geçerli saymadı.
*82 Konyaspor’da Amir Hadziahmetovic ceza alanına girer girmez sert vurdu top fillerle buluştu: 1-1

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.