KONYASPOR AKADEMİ GURURLA SUNAR

​​​​​​​Yeşil-beyazlılarda altyapı hamlesi meyvelerini vermeye başladı
KONYASPOR AKADEMİ GURURLA SUNAR

Konyaspor Futbol Akademisinde yetişen 5 futbolcunun yeşil-beyazlı formayı giymeleri memnuniyetle karşılandı

KONYASPOR’UN GELECEĞİ 

SON yıllarda altyapıya büyük yatırımlar yapan Konyaspor bunun karşılığını yavaş yavaş almaya başladı. Futbolda dışa bağımlılığı azaltmak isteyen yeşil-beyazlı kulübün, ‘Konyaspor Futbol Akademisi’ çatısı altında oluşturduğu dev altyapı hamlesi meyvelerini vermeye başladı. Koordinatörlüğünü Taner Ay’ın yaptığı Konyaspor Futbol Akademisi özellikle genç milli takımlara verdiği futbolcu sayısıyla dikkat çekerken Konyaspor’un geleceğini oluşturacak yeni yıldızları hazırlamaya da devam ediyor.

 

AKADEMİ’NİN MEYVELERİ

 

Konyaspor A takımıyla koordineli yürütülen çalışmalar sonucunda şimdiden bazı yetenekler sivrilmeye başladı. Akademinin yetiştirdiği futbolcuların başında gelen Ahmet Karademir, Konyaspor’un resmi maçlarda forma giyen en genç ismi olarak tarihe geçerken, 16 yaşandaki futbolcu son oynanan Altınordu maçında ise takımının ilk golünü atarak kulüp tarihinin en genç gol atan ismi oldu. Söz konusu maçta 19 yaş altında 5 ismin sahada yer alması ise Konyaspor Akademisi’nin başarısını tescillendirdi.

 

KONYASPOR’A UMUT OLDULAR

 

GENÇ futbolculara tanıdığı şansla bilinen İsmail Kartal, Altınordu maçında ilk 11’de Ahmet Karademir (16), Şener Kaya (17) ve Ali Karakaya’ya (18) şans verirken, maçın ilerleyen dakikalarında ise yine akademinin meyveleri; İzzet Karaboğa (17) ve Emre Pehlivan (17) şans bulan isimler oldular. Türkiye’nin dört bir yanında açtığı futbol okulları hamlesiyle de adından sıkça söz ettirmeye başlayan Konyaspor Futbol Akademisi, mali sıkıntılar yaşayan Konyaspor’un ise umut kapısı oldu. Konyaspor Futbol Akademisi Koordinatörü Taner Ay ise haklı olarak bu gururu yaşayan isimlerden.

 

DAHA ÇOK OYUNCU VAR

 

Taner Ay, “5 sene uğraş verdik. Zaman oldu eve gitmedik, çocuklarımızla ailemizle ilgilenemedik. Ama bunun karşılığını aldığımızı görmek tüm sıkıntılarımızı giderdi. Bizim için büyük gurur. Akademimizde yetişen futbolcularımızın gol atması, 5 oyuncumuzun süre alması çok sevindirici. Yatırım yaptığımız yaş guruplarımız oynama yaşına geldi. İnşallah bundan sonra daha çok oyuncu çıkacak. Bize her türlü desteği ve imkanı sağlayan başta Konyaspor Başkanımız Hilmi Kulluk ve yönetimine şükranlarımızı sunuyorum” dedi. *TOLGA DURMAZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.