Konyaspor beni heyecanlandırdı

Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut, antrenman öncesi açıklamalarda bulundu
Konyaspor beni heyecanlandırdı

İlhan Palut, bugün Konya spor basınıyla bir araya geldi. Genç teknik adam, akşam saat 18.00’de yapılan son antrenman öncesinde tesislerde gazetecilerle bir araya gelerek ilk açıklamasını yaptı. 
İşte Palut'un açıklamalarından satır başları:
*Konya’ya birçok kez geldik. Güzel bir şehir. Konyaspor da istikrarı olan ve yakın dönemde özellikle Aykut Kocaman döneminde çok büyük başarılara imza atmış bir camia. 15 aydır Göztepe’de çalıştığım için rakiplerle ilgili bilgi sahibiyim.

*Konyaspor kabul edilebilir bir başlangıç yapsa da son dönemde istenen sonuçlar gelmedi. Birçok takımda olduğu ve benim de Göztepe’de başıma geldiği gibi teknik direktör değişimleri olabiliyor. Ülkemizde biraz daha fazla oluyor. Konyaspor olarak istikrar yakalamak istiyoruz.

*Bu ara dönemde 4 takımdan resmi teklif aldım ve temasa girdim. Ancak bir motive olamadım ve isteklerimizi yapacak bir ortamın doğmayacağını hissettim. Konyaspor’dan teklif geldiği zaman, beni heyecanlandıran bir birliktelik olacağına düşündüm. Son dönemde istenilen sonuçlar gelmese de bunu çalışarak, takımın moral ve motivasyonunu, kendine inancını artırmak ve giden hocamızın da yaptıklarının üstüne ekleyerek çıkışın peşinde olacağız.  

*Yoğun maç takvimi var. Hem Beşiktaş ve hem de Denizlispor maçı çok önemli. Takım kupada ilerliyor, ligde ise kritik ve istemediği bir konumda. Kupayı da önemsiyoruz. Sadece ligi düşünme lüksümüz yok. Kupa şampiyonluğunun hazzını yaşamış bir camia. Kazanmaya odaklı, maç planına sadık, tur atlamak ve bir önceki maça göre daha iyi mücadele eden bir takım olarak maça çıkacağız.

*Konyaspor’u tercih etmemdeki nedenler; istikrarlı ve oturmuş bir kulüp yapısı var. Uzun süredir beraber çalışan bir oyuncu kadrosu var. Mevkisel anlamda artıları ve eksileri vardır ama Konyaspor takımı taktik disipline bağlı oynuyor. Sisteme bağlı, iş ahlakı yüksek oyuncularla çalışma fırsatım olacak. Hoca, sahada hangi direktifi verirse onu sonuna kadar sahada uygulamaya çalışan bir takım. Bu benim için önemli. Ben de taktiksel manada bazı beklentilerim olacak. Konyaspor oyuncu grubunun buna karşılık vereceğine inanıyorum.

*Bazı mevkilerde artılarımız ve seçenek fazlalığımız var, bazı mevkilerde de bir tık daha üst düzey oyuncular olabilirdi. Bu oyuncu grubuna hangi nasıl bir oyun yapısı oturacaksa onun üzerinde çalışacağız. Onu sahaya disiplinle sahaya yansıtmaya çalışacağız. Bir şablon olacak, inşallah sonuçlar da iyi olur.

*İsmail hocaya da teşekkür ediyorum çalışmaları için. Burada bir şablon ve takım olgusunu kurmuştur. Sadece skorlar değil devralırken takımı, fiziksel durum ve mantalite de çok önemli. İsmail hocanın yaptıklarını yok saymayacağız, çok değerli bir futbol adamı ama biz de kendi dokunuşlarımızı yapacağız ve çıtayı olduğu yerden bir tık yukarı çekmek istiyoruz.

Konyaspor beni heyecanlandırdı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.