Konyaspor’un ayrıcalığı ne?

Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu, Tahkim Kurulu’nun Konyaspor hakkında verdiği karara itiraz ettiklerini açıkladı 
Konyaspor’un ayrıcalığı ne?

KONYASPOR'UN liglerde davam etmesine yönelik Tahkim Kurulu kararına değinen Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu, “Talimatları göz önünde bulundurarak aldığımız kararların Tahkim Kurulundan dönmesi bizi çok şaşırtıyor. Bütün kulüplerin sağlıklı bir şekilde yoluna devam etmesini istiyoruz. Herkese eşit davranıyoruz. Tahkim Kurulunun aleyhimize verdiği kararlar hem bizi çok şaşırttı hem de çok üzdü” dedi.

BAZI kararlar alırken Gençlik ve Spor Bakanlığının onayladığı ve resmi internet sitesinde de yer alan talimatları hayata geçirdiklerini hatırlatan Türkoğlu, “Türkiye Basketbol 1. Ligi'ndeki 15 takımımızın yükümlülüklerini yerine getirdiği, Konyaspor'un bu derece rahat ve bana göre profesyonel davranış göstermediği, paralarını yatırmadıkları süreçte biz de talimatları uygulamaya geçirdik” şeklinde konuştu. 

BAŞKAN Türkoğlu açıklamasını şöyle sürdürdü: “Tahkim Kurulunun, Gençlik ve Spor Bakanlığının onayladığı talimatları farklı değerlendirip karar vermesi bizi gerçekten şaşırtıyor. Aklımıza 'Bu çifte standart neden oluyor?' sorusu geliyor. Bu takımların niye ayrıcalıkları var? Diğer takımlarımıza emsal teşkil etmeyecek mi? Burada herkesin hakkını koruyan bir federasyon olarak, diğer 15 takıma haksızlık yapılmış olmayacak mı? O yüzden Tahkim Kuruluna itirazda bulunduk.” 

Konyaspor’dan cevap 

KONYASPOR Basket, TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu'nun yeşil-beyazlı ekiple ilgili yaptığı açıklamaya cevap verdi. Konyaspor’dan yapılan açıklamada özetle şu ifadelere yer verildi:  “Takımımızla ilgili konuda talimatlar açıktır. Kulübümüzün başvurusu ve Tahkim Kurulu’nun bu başvuruya verdiği “bozma kararı” hukuk kuralları çerçevesinde gerçekleşmiştir. Dolayısıyla Sayın Başkan’ın referans gösterdiği talimatlarda kesin ifadeler yer almadığı gibi konuyla ilgili belirsizlikler bulunmaktadır. Basketbol Federasyonumuzun kıymetli Başkanının kulübümüzü hedef alarak yaptığı camiamızı ziyadesiyle üzmüştür. Bizler bahse konu olayla ilgili adımlarımızı hukuk dışına çıkmadan attık. Sonuçlarını da hukukun belirlediği çizgiler dahilinde herkesin kabul etmesini bekliyoruz.” 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.