Korona futbolu 2’ye böldü!

Liglerin 12 Haziran’da başlaması planlanırken kulüplerinin çoğu bu kararı sağlıklı görmüyor
Korona futbolu 2’ye böldü!

Aralarında Konyaspor’un da olduğu birçok kulüp liglerin yeniden başlamasıyla ilgili endişelerini dile getiriyor 

TÜRKİYE Futbol Federasyonu’nun bir aksilik olmaması halinde liglerin başlama tarihini duyurması Süper Lig kulüplerini ikiye böldü. Geçtğimiz hafta içi yaptığı açıklamayla ligleri 12 Haziran’da yeniden başlatmayı düşünen TFF’nin bu kararına tepkiler giderek artıyor. Bir çok Süper Lig ve alt lig kulüpleri bu şartlar altında liglerin oynanmasını sağlık görmüyor.  

LİGLERİN bu koşullar altında başlamasını istemeyen kulüplerin Konyaspor, Sivasspor, Yeni Malatyaspor, Ankaragücü ve Kayserispor olduğu öğrenildi.  Konuyla ilgili Sivasspor Kulübü adına açıklamalarda bulunan teknik direktör Rıza Çalımbay, 12 Haziran tarihini erken bulduğunu belirtti. Nihat Özdemir'in açıklamasının ardından resmi site üzerinden bir açıklama yapan Konyaspor, karara karşı olduklarını açıkça belli etmişti.

YEŞİL-Beyazlı kulüp, ''Vahim vakaların sorumluluğunu kim üstlenecek? Kararı teknik heyetler, futbolcular ve sahada ter döken diğer çalışanlar vermeli. Maçlar oynanacaksa futbol ailesi için tatmin edici bir çözüm yolu mutlaka bulunmalı.'' ifadelerini kullanmıştı. Tüm takıma yapılan koronavirüs test sonuçlarında oyuncusu Ricardo Faty'nin virüse yakalandığı öğrenilen Ankaragücü'nde ise; başkan Fatih Mert, Liglerin oynanması bu şartlarda zor gibi görünüyor.'' şeklinde konuştu.

SÜPER Lig'in başlaması için verilen tarihi erken bulduğunu belirten Yeni Malatyaspor Başkanı Adil Gevrek ise, ''Biz lig başlamasın demiyoruz, doğru zamanda başlasın diyoruz. Birkaç kulüp değil, kulüplerin geneline yakını bu süreçte liglerin başlatılmasına sıcak bakmıyor.'' dedi. Yaşanan gelişmeyle ilgili Kayserispor'dan ise asbaşkan Mustafa Tokgöz, değerlendirmelerde bulundu. SPOR SERVİSİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.