Ligler İstanbul'da mı oynanacak?

Futbolda görülen birçok vaka nedeniyle liglerin Haziran’da başlamasının çok zor olduğu belirtiliyor
Ligler İstanbul'da mı oynanacak?

TFF, Süper Lig’i İstanbul'da, alt ligleri Antalya'da tamamlamayı düşünüyor

KORONAVİRÜS ile boğuştuğumuz şu günlerde yeni normalleşme süreci de yavaş yavaş başlarken, taraftarların en çok merak ettiği konulardan biri futbolun ne zaman başlayacağı. İdmanlar 25 Mayıs'ta... Buna göre; kulüpler kendi tesislerinde karantina sürecini yaşayacak. 25 Mayıs'ta takım idmanları belirlenen yeni yerlerde başlayacak.

TAKIMLARA gerçek anlamda hazırlanmaları için 1 aylık bir süre tanınırken, lig kaldığı yerden 29 Haziran Pazartesi günü start alacak. Süper Lig'in bitiş tarihi ise 26 Temmuz olarak belirlendi. Haftada 2 maç olacak Spor Bakanlığı, TFF'nin planladığı gibi normal seyrinde yani 7-8 haftada ligi bitirmeyi düşünmüyor.

BAKANLIK, 4 haftada yani haftada 2'şer maç oynatarak, Süper Lig'i tamamlamayı planlıyor. Böylelikle Ağustos ayına sarkmadan sezon tamamlanmış olacak. En önemli detay, maçlar tek merkezde oynanacak. Böylelikle uçak seyahatlerinin önüne geçilecek, daha izole bir ortam oluşturulacak ve takımlar aynı şehirde farklı lokasyonlarda kalacak. Stat sayısı ve tesis yeterliliği açısından İstanbul merkez olarak belirlendi.

TAKIMLAR 1 ay öncesinde gelerek belirlenen yerlerde kalacak, temas ortamı kısıtlı tutulacak. Önce kupa sahibini bulacak Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, her ne kadar liglerin geleceğiyle ilgili planlamayı açıklamış olsa da, Ziraat Türkiye Kupası'nın yol haritasını henüz söylemedi. Başkan Özdemir, sadece kupanın oynanacağını söylemekle yetindi.  BBN SPOR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.