Önlem alınmazsa kriz lapıda!

Liglerin akıbetinin belirsizliği Süper Lig kulüplerini ekonomik anlamda zora sokacak
Önlem alınmazsa kriz lapıda!

Liglerin süresiz ertelenmesi sonrasında, Konyaspor’un aralarında bulundu birçok kulüp maddi krizle karşı karşıya kaldı

VİRÜS salgını nedeniyle Türkiye’de de spor müsabakalarına ara verilirken, özellikle Süper Lig kulüpleri büyük bir ekonomik krizle karşı karşıya kaldılar. Aralarında Konyaspor’un da bulunduğu birçok Süper Lig kulübü bir bilinmezliğe gidiyor. Liglerin süresiz ertelenmesi sonrasında kulüpler, en önemli gelir kaynağı olan performans primlerinden mahrum kalacak. 

YİNE liglerin oynanması nedeniyle tribün hasılatı geliri de elde edemeyecek kulüpler buna karşın futbolcu ve kulüp çalışanlarına yükümlülüklerini yerine getirerek ekonomik anlamda büyük zarar etmiş olacak. Konyaspor ile birlikte birçok Süper Lig kulüp başkanının konuyu federasyonla görüşerek çözüm önerisi sunmaya hazırlandıkları gelen bilgiler arasında. 
 
SEZONUN tamamlanmasına 8 maç kala yaşanan liglerin durdurulması kararı ve liglerin ne zaman başlayacağının belirsizliği, kulüplerin yaşadığı ekonomik sıkıntıyı büyütmesinden korkulurken,  “Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi” çerçevesinde devlet eli ve Futbol Federasyonu kanalıyla zor durumda kalan kulüplere destek sağlanması bekleniyor.

TOLGA DURMAZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.