Potada müthiş galibiyet

TBL'de lig ikinciliğini etkileyecek maçta Konyaspor, Samsunspor'u 84-78 yendi. İlk maçı Samsunspor 6 farkla kazandığı için olası puan eşitliğinde genel averaja bakılacak
Potada müthiş galibiyet

Konyaspor Basketbol konuk ettiği Samsunspor'u 84-78 mağlup ederek  ikincilik için avantaj yakaladı. İlk yarıyı 12 sayı geride bitiren Konyaspor, Oğulcan Baykan ve Murat Can Esen'in üçlük yağmuruyla galibiyete ulaştı.

Samsunspor rakip savunma yerleşmeden bulduğu sayılarla 3. dakikada 9-4 öne geçince Konyaspor koçu Cengiz Karadağ'ın erken molası geldi. Konyaspor moladan 8-0'lık seriyle dönüp skoru 12-9'a getirdi. Bu bölümde Samsunspor, Robert Upsha'un yavaş ayaklarından yararlanmak için Timothy Soares'in dış şutlarını kullanmak istedi ancak isabet bulamadı. Konuk ekip pick and roll sonrası çembere yakın atışlar ce Can Özcan'ın üçlüğü ile 9-0'lık seri ile 8. dakikada skoru yeniden lehine çevirdi: 18-12. Konyaspor, Murat Can Esen'in son saniye üçlüğü ile ilk periyodu 20-19 önde tamamladı.

Mert Ali Sert ve Can Özcan'ın üçlükleri ile Samsunspor yeni bir 9-0'lık seri ile ikinci çeyreğin 3. dakikasında 28-20 öne geçti. Upshaw ve Cantekin kenardayken ortayı kapatamayan Konyaspor, Samsun'un çembere atak ederek bulduğu sayıları önleyemedi ve 5. dakika 33-25 ile geçildi. Soares'in üçlüğü ile 7. dakikada fark ilk kez çift hanelere (38-27) yükseldi. İlk yarıyı Samsunspor 42-30 önde bitirdi.  

Üçüncü çeyreğin 3. dakikası içinde Paul Andrew Harris'e ve Samsunspor benchine teknik faul çalındı. Konyaspor, Oğulcan Baykan ile farkı 5 sayıya (45-40) çekince 4. dakikada Samsunspor'un molası geldi. Samsunspor hücum organizasyonunu tamamen kaybederken Konyaspor 6. dakikada 18-5'lik seriyle 48-47 öne geçti. Aynı dakikada daha önce teknik faulü bulunan Hazer Avcı'ya verilen sportmenlikdışı faul, deneyimi oyuncunun maçı erken tamamlayıp soyunma odasına gitmesiyle sonuçlandı. 7. dakikada Samsunspor'dan Berkay Sinirlioğlu'na ve benche teknik faul kararı verildi. 1:46 kala skor 53-53 iken teknik faul sırası Oğulcan Baykan'da ve Konyaspor benchindeydi. Konyaspor son periyoda 58-55 önde girdi.

Erkin Şenel de devreye girince Konyaspor bitime 3. dakikada farkı 8 sayıya, 6. dakikada 11 sayıya (69-58) çıkardı. Samsun; Berkay Sinirlioğlu ve Paul Harris ile 3 dakika kala farkı 4 sayıya (72-68) düşürüp oyuna tutundu ancak Murat Can Esen ve Oğulcan Baykan'ın üçlükleriyle rakibini daha fazla yaklaştırmamaya çalıştı.

Son dakikaya 80-73 önde giren Konyaspor karşılaşmayı 84-78 kazandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.