Sağ beke kim geçecek?

Bülent Korkmaz, Gençlerbirliği maçında sahaya süreceği 11’i belirledi
Sağ beke kim geçecek?

BBN Haber Spor Müdürü Tolga Durmaz uzun ara sonrası oynanacak Gençlerbirliği maçında Konyaspor’un son durumunu ve muhtemel kadroyu ele aldı. Kritik maça iki cezalı oyuncusundan yoksun çıkacak ekibimizde sağ bek için ise sürpriz adaylar var

ÖNÜMÜZDEKİ Pazar günü Süper Lig’in 27.haftasında Gençlerbirliği deplasmanına çıkacak Konyaspor’da zorlu maç öncesi hazırlıklar son aşamaya geldi. Ekibimizin nasıl bir kadroyla kritik maça çıkacağını ele alıp tahminlerimi sizlerle paylaşmak istiyorum. Salgın süresinde bir müddet bireysel çalışmalarla hazırlıklarını sürdüren ve 1 aydır da takımla çalışmalarını yapan yeşil-beyazlılarda eksikler nedeniyle teknik patron Bülent Korkmaz, sağ bek mevkisi için farklı varyasyonlar üzerinde duruyor.

ARA öncesi oynanan son maçta Fenerbahçe’yi 1-0 mağlup eden ancak bu müsabakada iki oyuncusunu kaybeden yeşil-beyazlılarda, Ömer Ali ve Skubic’in yokluğunda sağ kanat ve sağ bekte kimlerin oynayacağı merak ediliyor. Bülent hoca uzun zamandır bu mevki için 2 sürpriz ismi maça hazırlıyor.  Guilherme’nin gelişiyle sol bek mevkisi için yedeğe mahkum kalan takımın diğer iki sol beki Alper Uludağ ve Ferhat Öztorun ikilisinden birisinin Gençlerbirliği maçında sağ bekte görev yapması bekleniyor.

SALGIN döneminde tele röportaj yaptığım Alper Uludağ, sorum üzerine sağ bek dahil görev verilecek her mevkide oynayabileceğini belirtmişti. Alper kadar Ferhat’ta bu yeni mevki için zorluk çıkarmadı. Kayacık Tesisleri’nde yapılan taktik idmanlarında sürekli sağ bekte denenen Alper ve Ferhat’ın performansı ise teknik heyeti memnun etmiş durumda. Ferhat’ın ilk 11 için bir adım önde olduğunu düşünüyorum.

SON anda bir değişim olmazsa Bülent Korkmaz’ın Gençlerbirliği maçında sağ bekte Ferhat’a şans vermesi kimseyi şaşırtmasın.  Stoperde ise Anicic’in iyileşmesine rağmen formayı son maçlarda olduğu gibi yine Selim ve Uğur’un alması muhtemel gözüküyor. Hocanın sol bek tercihi ise Guilherme olacaktır. Ömer Ali’nin yokluğunda sağ kanatta Shengelia, sol da ise Milosevic ilk 11’in garanti diğer isimleri olarak sivriliyor.

SON iki maçta fileleri havalandırarak ve yeniden eski günlerine dönüş sinyalleri veren Bajic ise başkent deplasmanındaki en büyük gol kozumuz olacak. Bülent Korkmaz’ın Pazar günü sahaya süreceği 11 ise şöyle düşünüyorum. Kalede; Serkan, geri dörtlüde; Ferhat, Selim, Uğur, Guilherme, ön liberoda; Jonsson, Amir (Jevtovic), sağda Shengelia, solda Milosevic, forvet arkasında Hurtado ve ileride Bajic..

5 OYUNCU değişikliği nedeniyle yedek kulübesin önemi de kalan 8 haftada daha da artmış gözüküyor.  Bülent Korkmaz’ın iki cezalı oyuncu ve takımdan ayrılan Robert Mak nedeniyle bu maçta belki eli çok güçlü olmasa da, Miya, Ali Turan, Volkan, Jevtovic, Thuram ve Erdon Gençlerbirliği maçındaki hamle silahları olacak. Evet kolay olmayacak. Gençlerbirliği maçı kadar son 8 haftadaki her sınav Konyaspor için final niteliğinde. Umarım sezon sonunda tüm planlar bozulmaz ve Süper Lig’de mücadeleye devam ederiz. TOLGA DURMAZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.