SÜPER LİG’İN EN GOLCÜ YABANCILARI

SÜPER LİG’İN EN GOLCÜ YABANCILARI
Süper Lig tarihinde en fazla gol atan yabancı futbolcular kimler? Kaç gol attılar?

Türkiye'den birçok yabancı futbolcu geldi, geçti... Peki, en fazla golü kimler attı? Ülkelerinden çıkıp geldiler ve oynadıkları futbolla bizim de evladımız oldular. Gösterdikleri üstün performanslarıyla kalbimizde taht kurdular. Kim mi onlar? Tabii ki Süper Lig tarihinde en fazla gol atan yabancı futbolcular. İşte o isimler..

BOBO (78 gol): Türkiye’ye Beşiktaş formasıyla giriş yapan Brezilyalı golcü, ardından Kayserispor ve Alanyaspor gibi takımlarda da oynadı. Siyah-beyazlı taraftarların sevdiği futbolcuları arasındaki yerini almayı başardı. Emre Tilev’in de Liverpool’a attığı gol sonrasında dediği gibi, “Bobo, çok babasın Bobo!”

whatsapp-image-2023-04-03-at-10-36-22-1.jpeg

EDİN VİSCA (91 gol): Süper Lig’in en önemli yüzlerinden birisi olmayı her daim başardı. Hem oyunu hem de karakteriyle herkesin büyük takdirini kazandı. Tarihler 2011 yılının yaz ayını gösterdiğinde, Başakşehir takımının yolunu tuttu. Uzun yıllar başarıyla formasını terlettiği İstanbul kulübüyle yaşadığı şampiyonluğun ardından, Trabzonspor ile de şampiyonluk kupasını kaldırarak Süper Lig’e imzasını attı. Karadeniz ekibinde sakatlık sorunlarıyla uğraşsa da şu anda sağlığı yerinde ve rakiplerinin korkulu rüyası olmayı sürdürüyor.

whatsapp-image-2023-04-03-at-10-36-22-2.jpeg

BOGDAN STANCU (85 gol): Galatasaray’a 2010-2011 sezonunun devre arasında transfer olan Rumen golcü, ülkemizde Orduspor, Gençlerbirliği, Bursaspor ve Eyüpspor gibi takımlarda oynadı. Forma giydiği her kulüpte, ne kadar iyi bir golcü olduğunu göstermeyi başardı.

whatsapp-image-2023-04-03-at-10-36-22-3.jpeg

ANDRE KONA (99 gol): İlhan Cavcav'ın büyük katkısıyla Gençlerbirliği’ne transfer olan Kona, Süper Lig’de Antalyaspor, Diyarbakırspor ve İstanbulspor’da futbol oynadı. Afrikalı futbolcunun Süper Lig’de 99 golü var, ancak bazı kaynaklara göre 100 gol atarak 100’ler kulübündeki yerini aldı.

MERT NOBRE (109 gol): Fenerbahçe’nin video kasetten izleyip Türkiye’ye getirdiği ve sarı-lacivertli ekibin şampiyonluklarına damga vuran oyunculardan birisi…Tarihler 2003-2004 sezonunun devre arasını gösterdiğinde, Brezilyalı golcü İstanbul’un yolunu tuttu ve Fenerbahçe ile sözleşme imzaladı. Daha sonra Beşiktaş’ta da forma giyen Nobre, Siyah-Beyazlı ekipte de şampiyonluk kupasını kaldırdı. Türkiye’de oynadığı dönemde, Türk pasaportu alarak adını Mert Nobre olarak tescilledi. Süper Lig'de Kayserispor ve Mersin İdmanyurdu gibi takımların da formasını giydi.

whatsapp-image-2023-04-03-at-10-36-22-4.jpeg

ELVİR BOLİC (127 gol): Galatasaray’ın Süper Lig’e getirdiği, ancak beğenmeyerek takımdan gönderdiği Bolic, Fenerbahçe formasıyla bir gol makinesine dönüştü. Sarı-Lacivertli ekipte kendisini gösteren Boşnak golcü; İstanbulspor, Gençlerbirliği ve Malatyaspor gibi takımlarda da oynama fırsatını buldu.

whatsapp-image-2023-04-03-at-10-36-22-5.jpeg

ALEX DE SOUZA (136 gol): O; sadece Fenerbahçe’nin değil, Süper Lig’in de efsane oyuncularından birisi. Brezilyalı yıldız, klasik bir 10 numara olmasına rağmen golcülüğüyle de Fenerbahçeli taraftarların gönlünde taht kurdu. Sarı-lacivertli formayı başarıyla terlettikten sonra ülkesine dönme zamanı geldiğinde, gol hanesine 136 yazdırarak Türkiye’den ayrıldı.

whatsapp-image-2023-04-03-at-10-36-22-6.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.