Takım son 5’te Taraftar ilk 5’te

Süper Lig’in 26. haftası itibariyle takımların taraftar ortalaması belli oldu
Takım son 5’te Taraftar ilk 5’te

Konyaspor ligde kötü bir sezon geçirmesine ve son 5 takım arasında yer almasına rağmen taraftar sayısı olarak bir çok takımı geride bıraktı

SÜPER Lig’in 26. haftası itibariyle takımların taraftar ortalaması belli oldu. Temsilcimiz Konyaspor bu sıralamada ilk 5’te yer aldı. Futbol Federasyonu’ndan alınan istatistiklere göre Süper Lig’de oynanan 26. hafta sonunda taraftar ortalamasında Fenerbahçe ilk sırada yer alırken, sarı-lacivertli ekibi Galatasaray, Trabzonspor ve Beşiktaş takip etti. Temsilcimiz Konyaspor ise 16 bin 500 taraftar ortalaması ile kendine beşinci basamakta yer buldu. 

10 Takımın yer aldığı taraftar ortalaması listesinin son basamağında ise Kayserispor bulunuyor. Bu sezon inişli-çıkışlı bir performans sergilemesine karşın takımını yalnız bırakmayan Konyaspor taraftarları, en çok ilgiyi ise Galatasaray ve Beşiktaş maçlarına gösterdi. Konyaspor, Süper Lig’de geride kalan 26 haftada 13 maçı evinde oynadı. Yeşil-beyazlı temsilcimiz, Konya Büyükşehir Belediye Stadı’nda oynanan bu karşılaşmaların birini seyircisiz oynadı. 

KORONAVRÜS tedbirleriyle son oynanan ve 1-0 kazanılan Fenerbahçe maçına ise taraftarlar girememişti. Konyaspor, bu sezon iç sahada maç başına 16 bin 500 taraftar ortalaması tutturdu. Bu alanda ligde 5. sırada yer alan yeşil-beyazlı ekipte bu sezon en çok ilgi Galatasaray ve Beşiktaş maçına oldu. Yeşil-beyazlı ekibin, 19. haftada 3-0 kaybettiği Galatasaray karşılaşmasını 26 bin 81 biletli taraftar izledi. 

SEZONUN ilk yarısında 1-0 kaybedilen Beşiktaş mücadelesini 23 bin 340 taraftar yerinde izledi. En az ilgi ise Denizlispor ve Kasımpaşa maçlarına gösterildi. Denizli maçında 8 bin 511, Kasımpaşa mücadelesinde de 8 bin 607 taraftar tribündeki yerini aldı. Süper Lig’de virüs öncesinde oynanan 26 maçta ortaya çıkan taraftar ortalamalarına göre ligde ilk 56 içinde yer alan Konyaspor, sıralamada ise son 5 arasında kendisine yer buldu. SPOR SERVİSİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.