Türkiye'de Basketbol Ligleri iptal edildi

Türkiye Basketbol Federasyonu, koronavirüs nedeniyle durdurulan müsabakalar için kararını açıkladı. Başkan Hidayet Türkoğlu, ligleri sonlandırma kararı aldıklarını duyurdu Buna göre şampiyon ilan edilmeyecek. Küme düşme yaşanmayacak ve ve bir üst lige yükselme gerçekleşmeyecek.
Türkiye'de Basketbol Ligleri iptal edildi

TÜRKİYE Basketbol Federasyonu, Kovid-19 salgını nedeniyle tüm liglerin şampiyon ilan edilmeden ve küme düşme olmadan sonlandırıldığını açıkladı. Türkoğlu, "Erkek ve kadınlar liginde kalan maçlar oynanmayacak. Bu kararla kulüplerle birlikte aldığımız kararlardır. Verdiğimiz karar Türk basketboluna hayırlı olmuştur. Daha sağlıklı adımlar atmamız gerektiğine karar verdik. 2019- 2020 sezonu oynanmamış sayılacak, şampiyon ve düşen takımlar olmayacak” dedi. 

TÜRKİYE Voleybol Federasyonu (TVF) Başkanı Mehmet Akif Üstündağ ise yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle Vestel Venus Sultanlar Ligi ve AXA Sigorta Efeler Ligi'ni mevcut haliyle tescillediklerini ve bu sezon için şampiyon çıkmayacağını söyledi.
Üstündağ “Bu süreçten çok daha güçlü bir şekilde çıkabilmek için ligi bu şekilde tescil ediyoruz. Şampiyon ilan etmiyoruz. Küme düşmeyi kaldırıyoruz. Alttan 4 takımı yukarı çıkaracağız. Erkek ve kadın voleybol üst ligler 16 takımla oynanacak" şeklinde konuştu. SPOR SERVİSİ 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.