ACIMIZ 30 YILDIR DİNMEDİ

ACIMIZ 30 YILDIR DİNMEDİ
Bingöl-Elazığ kara yolunda 24 Mayıs 1993'te usta birliklerine giden sivil ve silahsız 33 askeri şehit eden PKK'lı teröristlerin saldırısı, hala hafızalardaki yerini koruyor.

Bingöl-Elazığ kara yolunda 24 Mayıs 1993'te usta birliklerine giden sivil ve silahsız 33 askeri şehit eden PKK'lı teröristlerin hain saldırısı, aradan geçen 30 yıla rağmen unutulmadı.

Değişik şehirlerde 30 yıl önce acemi birliklerini tamamlayan askerler, usta birliklerine gitmek üzere Malatya'daki toplanma merkezine teslim oldu. Burada gerekli hazırlıkların tamamlanmasının ardından otobüse bindirilen çoğu acemi ve aralarında öğretmenlerin de bulunduğu silahsız askerleri taşıyan otobüsler, 24 Mayıs 1993'te Bingöl'e doğru yola çıktı.

eyygl3gwkaejrq7.jpg

Peş peşe giden otobüsler, aynı gün 18.00 sıralarında Bingöl-Elazığ kara yolu Bilaloğlu köyü mevkisinde pusuya düşürüldü. Teröristler, otobüsten indirip kırsala götürdükleri sivil kıyafetli askerleri, sabaha doğru sıraya dizerek şehit etti. Hain saldırıdan 3 asker de yaralı kurtuldu. Hafızalardan silinmeyen bu saldırı "33 Asker Olayı" olarak tarihe geçti.

turkler-unutmayacak-1337388.jpg

ŞEHİTLER İÇİN 33 TEMSİLİ MEZAR

Bütün Türkiye'yi yasa boğan saldırıda şehit edilen 33 asker için ilk olarak olayın yaşandığı Bingöl-Elazığ kara yolunun 13. kilometresindeki Anıttepe mevkisinde temsili mezarlardan oluşan anıt yapıldı.

Burada 33 askerin temsili mezarları ve 33 metre yüksekliğinde Türk bayrağı şeklindeki anıt, vatandaşların daha rahat ziyaret edebilmesi için aynı bölgede yolun hemen kenarına taşındı. "Bingöl 33 Er Şehitler Anıtı" 33 askerin temsili mezarı, her şehit için bir bayrak ve bir anıttan oluşuyor.

KONYA 7 ŞEHİT BİRDEN VERDİ

Hafızalarda ‘33 asker olayı’ olarak kalan hain saldırıda Konya 7 şehit birden verdi. Şehit askerlerden Ali Arar, Erkan Kaçar, Hilmi Şahin, İbrahim Erten, İlyas Uyar, Mevlüt Özkan ve Mustafa Yılmaz Konya nüfusuna kayıtlıydı. Kahraman şehitlerimizden Mevlüt Özkan ve Erkan Kaçar’ın kabri Musalla Mezarlığı’ndaki Konya Şehitliği’nde bulunuyor. Diğer askerlerimiz ise ilçelerde defnedildi.

acisi-ilk-guku-gibi-taze.jpg

ŞEHİTLERİN İSİMLERİ

Yaşları 21-26 arasındaki şehitlerin isimleri ve memleketleri şöyle: " Ali Arar-Konya, İbrahim Erten-Konya, Mevlüt Özkan-Konya, Mustafa Yılmaz-Konya, Hilmi Şahin-Konya, İlyas Uyar-Konya, Erkan Kaçan-Konya, Abdullah Kara-Antalya, Adem Zongur-Kırıkkale, Ahmet Apak-Denizli, Ahmet Aran-Manisa, Aydın Kuzey-Çanakkale, Baki Umutlu-Denizli, Birol İrfan Askar-Afyonkarahisar, Cavit Yaman-Samsun, Ercan Çobanoğlu-Denizli, Hasan Gültutan-Hatay, Haydar Aslan-Trabzon, Hikmet Özdemir-Malatya, Hüseyin Çelik-Denizli, Mehmet Öztürk- Denizli, Mehmet Tura-Adana, Murat Elibol-Çanakkale, Murat Menteş-Bolu, Musa Sarıgöz-Osmaniye, Mustafa Koçanoğlu-Denizli, Nihat Odabaşı-Kastamonu, Ramazan Akkaya-Kastamonu, Selahattin Aysan-Isparta, Şenol Cansız-Samsun, Şeref Tay-Denizli, Uğur Bozacı-İstanbul, Ünal Kalafat-İstanbul.

acisi-ilk-gunku-gibi-taze-2.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.