Zazadin Hanı’nda tarihi yapıya rastlandı

Tarihçiler ve Anıtlar Kurulu araştırmalara başladı
Zazadin Hanı’nda tarihi yapıya rastlandı

Zazadin Hanı Restorasyon çalışmasında ne olduğu ve tarihi belli olmayan bir yapıya rastlandı, Sanat Tarihçileri, Anıtlar Kurulu, Vakıflar Bölge Müdürlüğünden Araştırmacılar ne olduğunu araştırıyor

Zazadin Hanı’nda tarihi yapıya rastlandı

Konya’nın tarihi ve kültürel miraslarından Zazadin Hanı’nda başlatılan kazı çalışmalarında önemli bir bulguya rastlandı. Vezir Sadettin Köpek tarafından yaptırılan ve miladi 1236 tarihine işaretlenen Zazadin Hanı’nda bir süre önce başlatılan çalışmalarda önemli bir tarihi esere rastlanıldı. Kim tarafından ve ne amaçla yaptırıldığı belli olmayan ve ilk etapta dönemi de kestirilemeyen tarihi yapıya ilişkin Sanat Tarihçileri, Anıtlar Kurulu, Vakıflar Bölge Müdürlüğünden Araştırmacıları tarafından kapsamlı bir çalışma başlatıldı.
Kazmanın vurulduğu her yerden adeta tarihin fışkırdığı Konya’nın bu kazılar sonucu tarihe geçecek yeni bir esere daha kavuşabileceği vurgulanıyor. 

Zazadin Hanı’nda tarihi yapıya rastlandı                                                                                                                                                                                     

Zazadin Hanı’nda tarihi yapıya rastlandı

ZAZADİN HANI
Sultan Alaeddin Keykubat devrinde, Miladi 1236’da Selçuklu Emirlerinden Vezir Sadettin Köpek tarafından yaptırılmıştır. Yazlık ve kışlık tiplerin birleşmesinden meydana gelmiş avlu tipte yapılmıştır. Hanın boyu 104 metre, eni 62 metredir. Taş yapının dış duvarlarında İslam öncesi devirlere ait eserlerden bazı parçalarda kullanılmıştır. Konya-Aksaray yolunun 25. kilometresinde Tömek bucağındadır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.