104 Yaşında Skydive yaparak Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi

Chicago kentinde yaşayan ve 104 yaşında olan Dorothy Hoffner, skydive (hava dalışı) yaparak dünya genelinde büyük bir ilgi çekti.

Hoffner, önceki gün, dört bin metre yükseklikteki uçaktan cesur bir şekilde paraşütle atladı ve Guinness Rekorlar Kitabı'na girmeye hak kazandı. Bu olağanüstü başarı öncesinde rekor, 103 yaşındaki Linnéa Ingegärd Larsson'a aitti.

Hoffner atlayışıyla ilgili konuşurken "Yaş sadece bir sayıdır" ifadesini kullanarak yaşın sınırlarını zorladı. Dört yıl önce 100 yaşındayken ilk hava dalışını yapan Hoffner, bu atlayışı sonrasında yere indikten sonra "Nefis, harika, daha iyisi olamazdı" sözleriyle hislerini dile getirdi.

Hoffner'in atlayışı, başlangıçta eylül ayının başları için planlanmıştı ancak üç kez hava muhalefeti nedeniyle ertelenmişti. Pazar günü, atlayış noktasına yürüteçle gelen Hoffner, hava dalışını tamamlamak için yedi dakika süren unutulmaz bir deneyim yaşadı.

Şimdi, Hoffner, herkesi hava dalışı yapmaya davet ederek ekledi: "Şaşırtıcı bir şekilde ekonomik ve çok huzurlu." Hoffner'in cesareti ve yaşın sınırlarını zorlaması, ilham verici bir örnek oluşturdu. Guinness Rekorlar Kitabı'ndaki yerini hak eden Hoffner, yaşamın her anını dolu dolu yaşamanın önemini vurguladı.

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.