1 çorba kaşığı kısıra ekleyince kısırın lezzeti artıyor! Meğer birçok ev hanımı söylemiyormuş

1 çorba kaşığı kısıra ekleyince kısırın lezzeti artıyor! Meğer birçok ev hanımı söylemiyormuş

Kısır en sevilen lezzetler arasında yer almaktadır. Evde kısır yaparken bu yöntemleri denerseniz yapacağınız kısır çok daha lezzetli olacaktır

Kısır, Türk mutfağına ait bir meze veya salata çeşididir. Genellikle bulgur, domates, salatalık, yeşil soğan, maydanoz gibi malzemelerle hazırlanır. Üzerine limon suyu ve zeytinyağı eklenerek servis edilir. Kısır, özellikle yaz aylarında tercih edilen serinletici bir lezzettir. Ayrıca vejetaryen beslenenler için de ideal bir seçenektir.

KISIRA LEZZET KATAN TÜYO

Birçok ev hanımı kısır yaparken kısırın lezzetli olması için 1 çorba kaşığı kadar sirke ekliyor. Bu yöntem sayesinde yapılan kısır çok ama çok daha lezzetli oluyor.

Kısır yaparken bilmeniz gereken tarif

maxresdefault-001.jpg

MALZEMELER

  • 2 su bardağı ince bulgur
  • 1,5 su bardağı sıcak su
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 2 adet limon suyu
  • 1/2 (yarım) çay bardağı nar ekşisi
  • 4 dal taze soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • 5-6 yaprak nane
  • 5-6 dal dereotu
  • 6-7 yaprak marul (büyüklüğüne göre ayarlayın, orta boya göre yazılmıştır.)

TARİF

  • Öncelikle 2 su bardağı ince kısırlık bulguru geniş bir kaba alın. Üzerine 1,5 su bardağı sıcak suyu ekleyerek üzerini streçle kapatın yoksa eğer
  • kapak yardımıyla kapatabilirsiniz. Kısa süre sonra bulgurlar suyunu çekerek yumuşayacaktır.
  • Bulgular şiştikten sonra kaşık yardımıyla karıştırıp tane tane olmasını sağlayın.
  • Üzerine 2 yemek kaşığı domates salçası ve 1 çay bardağı zeytinyağını ekleyin.
  • 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı pul biber, 2 limonun suyu ve yarım çay bardağı nar ekşisini de ekleyin.
  • 4 dal taze soğan, yarım demet maydanozu, 5-6 yaprak nane, 5-6 dal dereotu 6-7 yaprak orta boy marul ekleyip karıştırdıktan
  • sonra kısır servise hazır.
  • Son olarak Kısırın yanına domates ve salatalığı küçük küçük doğrayıp servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Kaynak: Mynet.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.