EMRAH KÖKSAL SEZGİN KİMDİR?

EMRAH KÖKSAL SEZGİN KİMDİR?

Mutfağa olan sevgisinin yanı sıra, bu sektörde büyük bir hevesle akademik kariyer yapmaktadır. Sezgin, Türkiye'ye 112 yıl sonra tarihindeki ilk Aşçılık Olimpiyatları Altın Madalyasını kazandırdı.

Şef Emrah Köksal Sezgin, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi Bölüm Başkanı, Gastronomi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı, Dünya Gastronomi Enstitüsü Türkiye Delegesi ve Dünya Şefler Birliği B Kategori Kıtalararası Jüri Üyesi görevleri yerine getiren Türkiye’nin sayılı şeflerindendir. Mutfağa olan sevgisinin yanı sıra, bu sektörde büyük bir hevesle akademik kariyer yapmaktadır. Sezgin, Türkiye'ye 112 yıl sonra tarihindeki ilk Aşçılık Olimpiyatları Altın Madalyasını kazandırdı. Bir sonraki olimpiyatlarda bu başarısını yenileyip yanı sıra Dünya Aşçılık Kupası'nda da altın madalyayı kazanarak ülkemize gurur yaşattı.

sef.jpeg

Beş yıl Türkiye Aşçılar Milli Takımı'na direktörlük yapan şef, çeşitli uluslararası yarışmalarda jüri olarak görev yapmış ve çok sayıda sertifika aldı. Ulusal ve uluslararası yarışmalarda sayısız madalya kazanmıştır. Yıllardır çeşitli eğitim kurumlarında ve ticari şirketlerde uzman danışman ve eğitmen olarak görev almaktadır. Çeşitli TV programlarında, sempozyum ve konferanslarda yer almıştır. Bir çok yemek kitabı yazmış ve bir çoğuna da katkı sağlamıştır. Halen Aydın Adnan Menderes Üniversitesinde Dr. Öğr. Üyesi olarak görev yapmakta olan şef evli ve bir çocuk babasıdır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.