Airfryer’da lahmacun yapmanın püf noktası! Kebapçılardaki gibi çıtır çıtır oluyor
Lahmacun, genellikle Türk mutfağında yaygın olarak tüketilen, ince hamur üzerine kıyma, soğan, domates, biber ve baharatlarla hazırlanan bir yemektir. Genellikle fırında pişirilerek servis edilen lahmacun, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir.
Türk mutfağının en sevilen atıştırmalıklarından biri olan lahmacun, genellikle yanında marul, roka, maydanoz gibi yeşilliklerle servis edilir. Ayrıca üzerine limon sıkılarak tüketilmesi de oldukça yaygındır.
Lahmacun son dönemde Airfryer’da da yapılıyor. Peki Airfryer’da lahmacun nasıl yapılır?
LAHMACUN TARİFİ İÇİN MALZEMELER NELER?
- 2 tane kırmızı biber
- 3 tane yeşil biber
- 2 tane soğan
- 1 bağ maydanoz
- 2 tane domates
- 1 yemek kaşığı domates salçası, biber salçası
- Yarım çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay bardağı yağ
- Yarım çay bardağı su
- 5 bardak un
- 1 çay kaşığı şeker
AİRFRYER’DA LAHMACUN NASIL YAPILIR?
Biberleri, domatesleri ve soğanları robotta çekiniz. Maydanozları ekleyip karışımı biraz daha çekin.
Salçaları, yağı ve suyu ekleyiniz.
Vaktiniz varsa harcı bir süre dolapta dinlendiriniz.
Lahmacun hamurunu hazırlamak için su, tuz, şekeri bir kaseye ekleyiniz.
Yaptığınız hamuru lahmacun boyutunda açın ve lahmacun harcı koyun.
Açtığınız bezelerin üstüne lahmacun harcı koyun.
Lahmacunları Airfryer'da 25 dakika kadar pişiriniz.
Kaynak: Yeniçağ
Kaynak:BBN