Aşçılar herkesten saklamıştı... Dağılmayan nohut pişirmenin püf noktasıymış

Aşçılar herkesten saklamıştı... Dağılmayan nohut pişirmenin püf noktasıymış

Aşçıların herkesten sakladığı tarif! Nohut asla dağılmıyor ve lokum gibi pişiyor

Nohut yemeği Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Hem doyurucu hem de sağlıklı olan bu yemeği yaparken dikkat edilmesi gereken birkaç püf noktası bulunmaktadır. İşte nohut yemeği yaparken dikkat etmeniz gereken püf noktaları:

1. Nohutları İyi Haşlayın: Nohut yemeğinin en önemli aşamalarından biri nohutları iyi haşlamaktır. Nohutları önceden ıslatmak ve sonra tencerede yumuşayana kadar haşlamak, yemeğin lezzetini arttıracaktır.

2. Baharatları Dozunda Kullanın: Nohut yemeğine lezzet katan baharatları kullanırken dozunda olmaya özen gösterin. Kullanacağınız baharatların nohutun doğal lezzetini bastırmamasına dikkat edin.

3. Pişirme Süresine Dikkat Edin: Nohut yemeğini pişirirken süreye dikkat etmek oldukça önemlidir. Hem nohutların iyice pişmesi hem de diğer malzemelerin lezzetlerini bulması için doğru pişirme süresini ayarlamak gerekmektedir.

4. Taze Malzemeler Kullanın: Nohut yemeği yaparken kullanacağınız malzemelerin taze olmasına özen gösterin. Taze malzemelerle yapılan yemekler her zaman daha lezzetli olacaktır.

maxresdefault.jpg

MALZEMELER

  • 2 su bardağı nohut
  • 200 gram kuşbaşı et
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet büyük boy soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber
  • 3 bardak sıcak su

TARİF

  • Dana etini derin bir tencereye alın ve üzerini geçecek kadar su koyup, haşlamaya bırakın.
  • Bir gece önceden sıcak suda beklettiğiniz nohutları yıkayın ve süzgece koyun.
  • Nohut yemeğini yapacağınız tencereye tereyağını koyun ve eritin.
  • Üzerine sıvı yağı ekleyin.
  • Yemeklik doğradığınız soğanları ve yeşil biberleri ekleyin ve bir süre kavurun.
  • Soğanların rengi değişince domates salçasını ve biber salçasını ekleyin.
  • Damak zevkinize göre dilediğiniz tutarda karabiber, tuz ve tız biberi ekleyip, karıştırın.
  • Haşlanan etleri karışımın içine ekleyip, karıştırmaya devam edin.
  • Süzdüğünüz nohutları da tencereye ekleyin ve kısa bir süre karıştırmaya devam edin.
  • Haşladığınız etlerin suyundan 2 kepçe et suyunu ve 3 bardak sıcak suyunu ekleyin. Tencerenin kapağını kapatarak pişmeye bırakın.
  • Ortalama 20 dakika sonra yemeğinizi kontrol edin. Etler ve nohutlar yumuşadıysa yemeğinizi ocaktan alabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Kaynaklar: mynet.com, youtube.com, bbnhaber.com.tr

Kaynak:BBN