Asıl vitamini kabuğunda çıktı: Ayva kabuğunu kaynatıp içerseniz bakın ne oluyor...
Ayva kabuğu, C vitamini, lif, antioksidanlar ve diğer birçok besin öğesi bakımından oldukça zengindir. Kabuğunu kaynattığınızda elde ettiğiniz su, bu değerli besin öğelerini bünyesinde barındırır. Ayrıca, ayva kabuğu suyu sindirim sistemi sağlığını destekler, bağışıklık sistemini güçlendirir ve cildin genç kalmasına yardımcı olur.
Ayva kabuğu suyunun yapımı oldukça basittir. Sadece ayva kabuğunu iyice yıkayın, bir tencereye koyun ve üzerini geçecek kadar su ekleyerek kaynatın. Ardından suyu süzüp içebilirsiniz. Eğer isterseniz içerisine limon veya bal ekleyerek lezzetlendirebilirsiniz.
Ancak unutmayın, herhangi bir besin takviyesinde olduğu gibi ayva kabuğu suyunu tüketirken de aşırıya kaçmamak önemlidir. Uzman bir sağlık profesyoneli ile görüşerek doğru miktarı belirlemeniz en doğrusu olacaktır.
AYVA KABUĞU ÇAYI TARİFİ
Ayva Çayı Tarifi İçin Malzemeler
Bir kaç ayvanın kabuğu, çekirdek yatağı ve çekirdekleri
Üzerini geçecek kadar su
Bir kaç tane karanfil
İsteğe göre kabuk tarçın
Ayva Çayı Tarifi Nasıl Yapılır?
Malum kış yaklaşırken vücut direncini bitki çaylarıyla güçlendirmek lazım. İşte size mayhoş tatta, yapımı kolay, içmesi olay bir çay. Çaydanlığımıza kabukları ve çekirdekleri atıp üzerini geçecek kadar su ilave edip kaynatıyoruz. Afiyet olsun.
Kaynak: nefisyemektarifleri.com
Kaynak:BBN