Beyni fil gibi yapan baharat! Hafıza dostuymuş... İbn-i Sina'da önermişti

Beyni fil gibi yapan baharat! Hafıza dostuymuş... İbn-i Sina'da önermişti

İbni Sina'ya göre beyni güçlendiren baharatların başında biberiye, zencefil, zerdeçal ve hardal ilk sırada yer alıyor. İbn-i Sina'nın Hafızayı Ve Beyni güçlendirir' Dediği 3 Müthiş Baharat

İbn-i Sina'nın önerdiği 3 süper baharat, hafıza kaybı ve unutkanlık gibi yaygın sorunlara karşı etkili bir çözüm olabilir. Günümüzde artan hazır gıda tüketimi ve stres gibi faktörler, unutkanlık problemini daha da yaygın hale getirmektedir. Ancak uzmanlar, baharatların nörodejeneratif bozuklukları önleyebileceğini ve hafızayı güçlendirebileceğini belirtmektedir. Bu durum, yaşlanma sürecinde karşılaşılan unutkanlık sorununa karşı umut verici bir yaklaşım sunmaktadır. Dolayısıyla, yaşınız kaç olursa olsun, baharatları düzenli olarak tüketerek hafızanızı güçlendirebilir ve unutkanlıkla mücadele edebilirsiniz. Bu basit yöntemlerle, sağlıklı bir yaşam sürdürmek ve beyin fonksiyonlarını desteklemek mümkün olacaktır.

TGRT Haber'de aktarılanlara göre; Tıbbın babası İbn-i Sina’dan hafızanın gardıyanı baharatlar duyanların aktarlara akın etmesine neden oldu. İbn-i Sina El-Kanun Fi't-Tıbb kitabında geçen zencefil hafızanızın ilacı haline gelecek. Zencefil beyin hücrelerinin yaşlanmasına ve ölmesine neden olan oksidatif stresi azaltabilir. İster yemeklerinize ekleyin isterseniz mis kokulu çayını demleyerek unutmak ne demek unutacaksınız.

9k.jpg

ZENCEFİL ÇAYI NASIL DEMLENİR?

Zencefil baharatını yemeklerde tüketmek istemeyenler ''Zencefil çayı nasıl demlenir?'' sorusunun cevabını merak ediyor. Zencefil çayı hafızayı güçlendirmesinin yanında özellikle kış aylarında nükseden kuru öksürüğe iyi gelir. İşte zencefil çayı tarifi:

  • Üç çay kaşığı taze zencefil kökü rendeleyin,
  • Bir bardak kaynamış suya koyun,
  • 10 ila 15 dakika demleyin.
  • Süzerek için

ZERDAÇAL İLE HATIRLAYIN

Zerdeçal Alzheimer hastalığı olan kişilerde hafızayı iyileştirdiği için birçok uzman tarafından öneriliyor. İran'daki Tahran Üniversitesi'nde yapılan bir çalışma zerdaçalın hafif ile orta derecede depresyonu olan kişilerin tedavisinde antidepresan ilaçlar kadar etkili olduğunu buldu. 1-2 çay kaşığı zerdeçal baharatını çorbalara, güveçlere veya körilere serpin.

HARDAL

Sinir hücrelerinin birbirleriyle iletişim kurmalarına yardım eden hardal baharatı aç karnına tüketilirse hafızayı güçlendirir. Hardal baharatını özellikle sebze yemeklerinize ekleyerek hem lezzetini artırabilir hem de unutma sorununuza son verebilirsiniz.

Kaynak:BBN