"Birçok talebimizin karşılığını aldık"

"Birçok talebimizin karşılığını aldık"

Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın "Sözleşmeliye Kadro Şöleni Programı"nda konuştu.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, "Bugün açıklanan aralık ayı enflasyon rakamıyla belli olan, enflasyon farkı dahil yüzde 16,48'lik maaş/ücret artışına ilave olarak kamu görevlilerini ve emeklilerini rahatlatacak, sahada memnuniyet üretecek, ek zam talebimizi buradan iletiyorum." dedi.

Yalçın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla ATO Congresium'da düzenlenen "Sözleşmeliye Kadro Şöleni Programı"nda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin gerçekliğini ve gerçeklerini çok iyi bildiklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 20 yıllık AK Parti iktidarında, büyük reformlar gerçekleştirerek milletin güven baremini çok yükselttiğini ifade eden Yalçın, Erdoğan'ın en zor zamanlarda sendikal özgürlüğün önünü açtığını dile getirdi.

Yalçın, 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu konusunda sıkıntılar olduğunu ancak buna rağmen kanun çerçevesinde şekillenen özgürlüğü sonuna kadar kullandıklarını söyledi.

- "Birçok talebimizin karşılığını aldık"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan taleplerde bulunduklarını ve bu taleplerin birçoğunun karşılığını da aldıklarını kaydeden Yalçın, Erdoğan'ın çözüm odaklı iradesinin sahaya yansımasında önemli sorumluluk üstelenen, çalışma hayatına ilişkin sorunları çok iyi gören ve sahaya vukufiyetiyle işlerini kolaylaştıran ve haklarını almakta rol üstlenen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'e teşekkür etti.

Çalışma ve sosyal hayata ilişkin "Olmaz, yapılamaz." denilen, imkansız gibi gösterilen birçok hak ve özgürlüğü Erdoğan'ın döneminde elde ettiklerini vurgulayan Yalçın, bu süreçte hayata geçirilen düzenlemeleri hatırlattı.

Kadroyla buluşan sözleşmelilerin iş güvencesine kavuşacağını belirten Yalçın, bu personelin unvan değişikliği ve görevde yükselme sınavlarına girebileceğini, tayin hakkını kullanabileceğini ve birçok özlük hakkına kavuşacağını söyledi.

- "En büyük zam, enflasyonun düşmesi ve piyasa istikrarının yakalanması"

Çalışma hayatına ilişkin atılan adımların birbirinden kıymetli olduğunu ifade eden Yalçın, şunları kaydetti:

"Korkunç manipülasyonlarla, spekülatörlerle, stokçularla, tekelci marketlerin fiyat oyunlarıyla ciddi sıkıntılar yaşanıyor. Bu da bizler gibi sabit gelirlileri gerçekten zorluyor. En büyük zammın, enflasyonun düşmesi ve piyasa istikrarının yakalanması olduğunu her fırsatta ifade ediyoruz. Bugün açıklanan aralık ayı enflasyon rakamıyla belli olan, enflasyon farkı dahil yüzde 16,48'lik maaş/ücret artışına ilave olarak kamu görevlilerini ve emeklilerini rahatlatacak, sahada memnuniyet üretecek, ek zam talebimizi buradan iletiyorum. Memur-Sen ailesi olarak, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da her daim milli iradenin yanında olmaya, dimdik, sapasağlam durmaya ve omuz vermeye devam edeceğiz. Sivil anayasanın hayata geçtiği, temel hak ve özgürlüklerin teminat altına alındığı, gelişen büyüyen ve sadece bölgesinde değil, dünyada güçlü bir aktör olan yeni Türkiye'nin 'Türkiye Yüzyılı' şiarıyla hayata geçeceğine iman etmişçesine inanıyoruz. Çünkü bu konuda öz güvenimiz tam."

Yalçın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, kadroya geçen yaklaşık 500 bin sözleşmeli adına teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.