Dünyanın en zeki hayvanı nedir?

Dünyanın en zeki hayvanı nedir?

Hayvanlar aleminin en zeki canlısı nedir? En akıllı hayvanlar hangileridir? İşte en zeki hayvanlar listesi...

Gezegenimizde milyonlarca canlı yaşasa da bazıları zekalarıyla öne çıkıyor. Bu canlıların hepsinin farklı özellikleri vardır. Bu yazıda, en zeki 5 hayvanı sizler için inceledik.

5. Ahtapot
Denizlerin en zeki hayvanlardan biri olan ahtapotlar, nesneleri ayırt etme ve görsel hafıza konusundaki üstün yetenekleriyle tanınır. Ahtapotların zekası, kapalı kutulardan yiyecek bulabilmeleri gibi birçok deneyle kanıtlanmıştır.

ahtapot.jpg

4. Karga
Kargalar, pratik zekaları ve mükemmel hafızalarıyla dikkat çeker. Bir deneyde, bir karga ipteki peyniri zekice bir yöntemle almayı başarmıştır. Kargalar, 7 yaşındaki bir çocuğun zekasına sahip olarak kabul edilir.

karga.jpg

3. Karınca
Karıncaların zekası, yiyeceklerini depolamaları ve engelleri aşmak için vücutlarını köprü olarak kullanmalarından anlaşılır. Böylesine organize bir toplulukta işbirliği yapabilmeleri onları oldukça zeki yapar.

karinca.jpg

2. Maymun
Maymunlar yaptıkları hareketlerle en zeki hayvanlar listesinin başında yer alıyor. Maymunlar, insan gibi davranışlar sergileyebilecek kadar gözlem yeteneği ve öğrenme kapasitesine sahiptir. Ateş yakmaktan araba kullanmaya kadar birçok yeteneklerini gözlemler sonucunda öğrenirler.

maymun.jpg

1. Yunus Balığı
Bilim insanları yunusları, insanlardan sonra en zeki canlılar arasında gösteriyor. Gelişmiş iletişim yetenekleri ve kendilerini aynada tanıyabilmeleri bu zekanın en belirgin göstergelerinden. Yunuslar, kişilik özellikleriyle de insanlara benzeyen yönler sergiler.

yunus-baligi.jpg

Kaynak:Hümeyra KARADAĞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.