Eskişehir usulü çi börek tarifi : Tadına deneyen herkes hayran kalıyor

Eskişehir usulü çi börek tarifi : Tadına deneyen herkes hayran kalıyor

Eskişehir Usulü Çi Börek Tarifi

Eskişehir mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan çi börek, tadına deneyen herkesi hayran bırakan bir lezzettir. Hem yapımı kolay hem de lezzetiyle sofraları şenlendiren bu tarif, misafirlerinize ikram etmek için harika bir seçenektir. İşte Eskişehir usulü çi börek tarifi...

Eskişehir mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan çi börek, tadına deneyen herkesi hayran bırakan bir lezzettir. Hem yapımı kolay hem de lezzetiyle sofraları şenlendiren bu tarif, misafirlerinize ikram etmek için harika bir seçenektir. İşte Eskişehir usulü çi börek tarifi...

Malzemeler

  • 3 su bardağı un
  • 1 çay bardağından biraz daha fazla su (yetmezse ekleyin)
  • Tuz
  • 1 yemek kaşığı sirke

İç harcı için

  • 250 gr kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 çay bardağı su
  • Tuz, karabiber

Yapılışı

Çiğ börek tarifinin hamuru için un, su ve tuzu yoğurun. İçi için soğanı rendeleyin, kıyma, su, tuz ve karabiberle iyice karıştırın. Hamurları tabak boyunda acıp içlerini kıymalı harçla doldurun ve bol yağda kızartın. Kıymalı çiğ börek tarifi böyleydi. Gelin şimdi patateslisine bakalım.

PATATESLİ ÇİĞ BÖREK TARİFİ

Malzemeler

  • Yarım kilo un
  • Bir çimdik tatlı kaşığı tuz
  • 2,5 su bardağı ılık su
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 patates rendesi
  • 1 soğan rendesi
  • Sıvı yağ
    Karabiber, kimyon

İç harcı yapımı

Un, tuz, kabartma tozu ve sudan oluşan malzemelerle güzel bir hamur yapın. Patatesleri yıkayıp tencereye alın ve haşlayın. Daha sonra rendenin ince tarafıyla rendeleyin. 1 adet soğanı da kabuğunu soyup ince ince doğrayın. Baharatları ve sıvı yağı da ekleyip karıştırın.

Yapılışı

Dinlendirdiğiniz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp beze haline getirin. Yaptığınız bezeleri tabak büyüklüğünde açın. Hazırladığınız iç harcı hamurun yarısına koyun diğer yarısını üstüne kapatın. Pürüzsüz bir yarım daire için hamur kesici ile kenarlarını düzenleyebilirsiniz. İyice ısınmış bol yağda kızartın.

Kaynak:BBN