Ezogelin çorbasının lezzetli olması için ne yapabilirsiniz? İşte lokanta usulü çorbanın tarifi

Ezogelin çorbasının lezzetli olması için ne yapabilirsiniz? İşte lokanta usulü çorbanın tarifi

Ezogelin çorbasını bu tarifle hazırlayarak, misafirlerinizi veya ailenizi lezzetli bir çorba ile mutlu edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Ezogelin çorbası, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Hem besleyici hem de lezzetli olan bu çorba, özellikle kış aylarında sıklıkla tüketilmektedir. Peki, evde yapacağınız ezogelin çorbasını lokantalardaki lezzetine yaklaştırmak için nelere dikkat etmelisiniz? İşte size lokanta usulü ezogelin çorbası tarifi ve püf noktaları.

Malzemeler:


- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 su bardağı ince bulgur
- 1 adet soğan
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 6 su bardağı tavuk suyu veya su
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz, karabiber, pul biber

Yapılışı:


1. İlk olarak kırmızı mercimeği yıkayıp süzün ve bir tencereye alın. Üzerine su ekleyip mercimekleri haşlayın.
2. Mercimekler haşlanırken bir tencerede tereyağı ve sıvı yağı eritin. İnce doğranmış soğanları ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
3. Soğanlar kavrulduktan sonra domates salçasını ekleyip kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin.
4. Haşlanmış mercimekleri ve ince bulguru tencereye ekleyin. Üzerine tavuk suyu veya su ekleyip kaynamaya bırakın.
5. Çorba kaynamaya başladıktan sonra tuz, karabiber ve isteğe göre pul biber ekleyin. Kısık ateşte bulgurların da pişene kadar yaklaşık 15-20 dakika kadar pişirin.

Püf Noktaları:


- Mercimeği haşlarken üzerine biraz tuz eklemek, mercimeğin dağılmasını engelleyecektir.
- Bulguru ekledikten sonra çorbayı sık sık karıştırarak bulgurların topaklanmasını önleyebilirsiniz.
- Tavuk suyu kullanacaksanız, önceden haşladığınız tavuk etini kullanarak suyunu hazırlayabilirsiniz. Bu şekilde çorbanın lezzeti daha da artacaktır.

Kaynak:BBN