Gastronominin başkenti Konya'nın damak çatlatan 9'u sosyal medyada liste başı
Konya mutfağı, Konya’da ne yenir sorularına cevap arayanlar için çok zengin lezzetler sunuyor.
Kente gelen yerli ve yabancı turistleri tarihi ile içine alıp büyük bir yolculuğa çıkaran Mevlana'nın dost şehri, sofralarda da ayrı bir üne sahip. Türkiye’nin önemli Gastronomi Şehirleri arasında yer alan Konya, çeşitli ve zengin bir mutfağı var.
Yöresel yemekler ve Konya bir arada düşünüldüğünde akla ilk olarak Etli Ekmek. Yoğun bir ilgi gören etli ekmek turistlerin de en çok tercih ettikleri yöresel lezzetlerin başında.
Suyu acılı bir tavuk çorbası olan ancak hamuru ile dikkat çeken Arabaşı Çorbası, Konya’nın yenmesi gereken en önemli lezzetlerinden birisi.
Tirit kebabı ismiyle anılan bu et yemeğini Karadeniz mutfağında da görmek mümkün. Ancak özellikle Konya usulü Tirit Kebabı, yoğun bir ilgi görüyor.
Konya denildiğinde akla gelen ve dünyaca ünlü hâle gelmiş çorbalardan biri olan bamya çorbası yöresel ve sevilen bir lezzet.
Bayram ya da düğün gibi kalabalık sofraların vazgeçilmezlerinden biri olan Su Böreği, Türkiye’nin birçok farklı yerinde yapılan bir lezzet. Ancak Konya usulü su böreği unutulmayacak bir gastronomik deneyim sunabilir.
Etli Topalak Çorbası, çorba olarak anılsa da ana yemek olarak tüketilebilecek kadar lezzetli bir seçenek. Bunun yanı sıra bir çorbadan beklenmeyecek kadar doyurucu!
Kadim şehrin sosyal medya listesinde şu 9 lezzet yer alıyor:
Etli ekmek
Bamya çorbası
Arabaşı çorbası
Tirit kebabı
Sacarası
Çebiç
Topalak
Su böreği
Fırın kebabı
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.