Geleceğin şampiyonları burada yetişiyor: POYRAZ FIGHT ACADEMY

Geleceğin şampiyonları burada yetişiyor: POYRAZ FIGHT ACADEMY

Geleceğin Türkiye şampiyonlarının yetişeceği Poyraz Fight Academy'de antrenörler, öğrencileri tam gaz çalıştırmaya devam ediyor. Antrenörler eğitimler hakkında gazetemize açıklamalarda bulundu.

Poyraz Fight Academy işletme sahibi ve profesyonel boksör Halil Tehik, çalışmaları anlattı. Kendisi hakkında bilgi veren Halil Tehik, "1994 doğumluyum. Aslen Ağrılıyım fakat doğum yerim Kulu. Konya sokaklarında başladığım bu spor benim geleceğim ve hedef koyduğum alanım oldu. Öncelik azmimi ve hırsımı bu spora yönelttim. Büyüklerim bana senden iyi boksör olur, senden iyi sporcu olur dediler. Bende sözlerini dinledim. Bu spora 19 yaşında başladım. Sporun eğitimine askerde başladım. Askerde aldığım enerji ile bu spora iyice yüklendim. Konya'dan çeşitli hocalarım ile çalıştım. Sonrasında amatör olarak maçlara çıktım. Geleceği hazırlamak adına amatörlük ruhuna çok değer verdim. Sonuçta profesyonel olmak için amatörü kavramak lazımdı. Ruhumu ve mücadelemi hep ringlere yansıttım. Şimdi de ise profesyonellik adına yeni sahnelere yelken açtım" dedi.

whatsapp-image-2022-11-22-at-12-35-10-3.jpeg

DEV MAÇ 17 ARALIK'TA

17 Aralık'ta düzenlenecek olan maçta Konya'yı temsil edeceğini belirten Tehik, "91 de kiloda dövüşüyorum. Amatör olarak dövüştüğüm yerlerde bir çok şekilde başarı elde ettim. İlk profesyonel maçıma dünya çapındaki turnuvada çıktım. Orada kendi branşımda 91 kiloda 3. elde ettim. Bir müddet ara verdiğim spora yeniden devam edeceğim. Ara vermemin sebebi ise kendimi yıpratmak oldu. Şimdi ise İzmir'de düzenlenecek olan turnuva var. Oradaki rakibim ile 17 Aralık'ta kıyasıya mücadele edeceğiz. Bir dikkat temsil edeceğim şehrim için çalışmalara devam ediyorum. Umarım kazanan biz oluruz, her şey nasip" ifadelerine yer verdi.

whatsapp-image-2022-11-22-at-12-35-10.jpeg

"AMACIMIZ ŞAMPİYONLAR ÇIKARMAK"

Salon hakkında bilgi veren Tehik, "Salonumuz önceden Kulu ilçesindeydi. Sonra Konya'da bir salon açıp burada öğrenci yetiştirmek istedik. Hem kendimizi burada geliştirmek benim için daha iyi olacaktı. Geçtiğimiz aylarda bu salonu Bosna Mahallesi'ne kazandırdım. Salonda her şey yolunda ilerliyor. Sistemde birlikte çalıştığımız şampiyonluk yaşayan genç hocalarımız var. Onlar ile birlikte 30'a yakın sporcumuzu çalıştırıyoruz. Salondaki en büyük amacımız insanları kavgaya hazırlamak değil, sporcu gibi düşünme yetenekleri aşılıyoruz. Kavga hali yerine kendini savunma sanatını öğrettiğimiz sporcularımızdan, profesyonel hayatta Türkiye şampiyonlukları, dünya şampiyonluklarını kazandırmak için var gücümüz ile çalışma gayreti gösteriyoruz. Hedefimiz Poyraz Fight Academy'den şampiyon sporcular çıkartmak. Küçük yaşlarda spora gönül veren İsmail Hocam ve kadın sporcularımızı çalıştıran İlayda hocamız var. Ekibimdeki hocalarım gerçekten bu spora gönül veren hocalarımızdır. Yolumuza güçlü bir şekilde devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

whatsapp-image-2022-11-22-at-12-46-12-1.jpeg

"ÖĞRENCİLERİMİZİ ŞAMPİYONLUĞA HAZIRLIYORUZ"

Şampiyonluk yaşan ve sporcu yetiştirme işini kendine ilke edinen Antrenör İsmail Ahçıoğlu, "1998 yılında Konya'ya doğdum. Bu spora 2011 yılında başladım. 3 aylık sporcu iken maça çıktım. Özel bir turnuvada Kick Boks da Ankara ikinciliği aldım. Ondan sonra yavaş yavaş Türkiye şampiyonlarına hazırlandım. Türkiye şampiyonlarına hazırlandıktan sonra Türkiye üçüncülüğü Türkiye ikinciliği derken yıl atlayarak Türkiye şampiyonu olup milli takıma gittim. Avrupa'ya gittim. Tekrardan ülkemize dönerek eksik olduğum yerler üzerinde çalışmaya devam ettim. 2019 yılından beri de antrenörlük yapıyorum. Antrenörlük görevinde ise bir çok sporcuya öncelik olarak aile ve kardeşlik temasını anlatıyorum. Öğrencilerimizi müsabık tarzında kendi zamanımızda nasıl yetiştirdiysek, nasıl neler öğrendiysek o şekilde yetiştiriyorum. İlk başta boks temel tekniklerinden ilerleniyor. Gard nasıl alınır? Gard nasıl yürünür, sol sağ direk nasıl atılır? İlk bir ay temel tekniklerden geçiyor. Bir ay temel tekniklerden sonra yavaş yavaş kombinasyon antrenmanlarımız oluyor. Sporcularımızın disiplinden kopmadan maçlara ve gelecek kariyerlerine hazırlıyoruz" dedi.

whatsapp-image-2022-11-23-at-11-30-12.jpeg

"KADINLAR İÇİN SAVUNMAYI ÖĞRETİYORUZ"

Türkiye şampiyonluğu yaşayan Antrenör İlayda Hanım Demirdelen ise, "2003 yılında Ankara'da doğdum. Bu spora 7 yaşında başladım. Bir trafik kazası geçirdim, ara vermek zorunda kaldım. Sonra aile büyüklerimin tavsiyesi ile tekrardan başladım. 2019 senesinde özel bir turnuvada Türkiye şampiyonu oldum. 2020 senesinden bu yana ise antrenörlük görevini yürüyorum. Şampiyonluğu Antalya'da yaşadım. Kendime hızla bir ivme kazandırarak sonra milli takım seçmelerine gittim ve seçmeleri geçerek Milli Takıma seçildim. Aynı sene içerisinde dünya ikincisi oldum. Bu sporu özel olarak kendini savunma sanatı isteyen kadınlara severek öğretiyorum. Kadına şiddet olayları ülkemizde önemli problemlerinden bir tanesi bu yüzden kadınların ben bu spora yönlendirmesini isterim. Çünkü kendini korumayı öğreniyorsun. Ben buna dair çalıştırıyorum bayanları hani böyle spor olarak değil de biraz daha kendilerini korumaları adına mesela yumruktur, tekmedir kendilerine gelebilecek tehlikelere karşı savunmayı aşılıyorum. Gelecekteki hedefim; kendi adıma bir spor salonuna açıp küçük öğrenciler yetiştirmek istiyorum. Kendim gibi küçükten hani büyüğe doğru gidip daha sonrasında işte dünya şampiyonları, işte Türkiye şampiyonları yetiştirmek istiyorum. Benim gibi bu sporu seven ailemde çok fazla sporcu var. Spor sevdam buradan geliyor. Hocalarımız ile ile birlikte bu salonda çatısı altında şampiyon sporcular yetiştirmek ise en büyük amacımız" şeklinde konuştu.HABER: CİHAD ALPAN

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.