İbn-i Sina'nın her yemeğe önerdiği şifalı baharat! Birçok sorunu önlüyormuş
Sağlık sorunları, hayatımızın bir parçası haline gelmiş durumda. İnsanlar, ishal, kabızlık, şişkinlik gibi rahatsızlıklarla sık sık karşılaşıyor ve çözüm arayışına giriyor. Ancak, günümüzde yaygın olarak kullanılan ilaçlar bazen istenmeyen yan etkilere neden olabiliyor. Neyse ki, İbn-i Sina'nın yüzyıllar önce yazdığı eserlerde, bu sağlık sorunlarına doğal çözümler bulmak mümkün.
İbn-i Sina, baharatların sağlık açısından önemini vurguluyor ve özellikle ishal, kabızlık ve şişkinlik gibi rahatsızlıklar için bazı baharatları öneriyor. Baharatların hem kendisi hem de suyu, bu sağlık sorunlarının tedavisinde etkili bir şekilde kullanılabiliyor.
İshal ve şişkinlik gibi rahatsızlıklarla başa çıkmak için İbn-i Sina, sumağı tavsiye ediyor. Sumağın hem suyunun hem de kendisinin faydalı olduğunu belirten İbn-i Sina, sumağın kuvvet verici bir baharat olduğunu da vurguluyor.
Aksam.com.tr'de yer alan habere göre; Sumağın birden çok faydası bulunuyor. İşte o faydalar
İBN-İ SİNA'DAN SUMAĞIN FAYDALARI
Yemeklere katıldığında kronik ishal, bağırsak ülserlerine iyi gelir.
Tutucu, kuvvet verici ve tıkayıcı etkileri vardır.
Kanamaları durdurur.
Kontüzyonlarda pansuman olarak kullanılırsa ödemi önler.
Dolamada faydalıdır.
Şişliklerin yayılmasına engel olur.
Pişirildikten sonra elde edilen suyu, lokal olarak uygulanırsa eklemlerde şişlikleri önler.
Kulak iltihabı ve diş ağrıları için faydalıdır.
Mideyi korur ve sindirimi kolaylaştırır.
Susuzluğu giderir ve iştah açar.
Regl kanaması ve diğer kanamaları durdurur.
Ateş düşürücüdür.
SUMAK RENGİ DEĞİŞTİRİYOR
Kumaş ve derileri sarı renge boyar, pamuklu ve yünlü kumaşları ise siyaha boyar.
Pişirilmiş sumak saçı siyahlaştırır.