Yayınlanma:
İstanbul'da da bulmak mümkün. Konya'da bolca var! Kilosu 800 TL'den alıcı buluyor
Kuru bamya en çok Konya'da bulunuyor. İstanbul'da da kuru bamya satılıyor. Ancak en iyisi en kalitelisi Konya'da. Peki kuru bamyadan çorba nasıl yapılır? Kuru bamyanın faydaları nelerdir?
Kuru bamya, ebegümecigiller familyasına ait bir bitki türü olup, ılıman iklimlerde yetişmektedir. Bu bitkinin toplanıp kurutulmasıyla ortaya çıkan ürüne ise kuru bamya denir. Kuru bamya, mide ve sindirim sistemine dost bir bitki olup, lif açısından zengin olduğu için uzun süre tokluk hissi sağlar. Ayrıca vücuttaki toksinlerin atılmasına yardımcı olur ve idrar yollarından bol su ile başaltım yapılmasını sağlar. Kuru bamya, sağlıklı bir besin olmasının yanı sıra, 800 TL ile 1000 TL arasında değişen bir fiyatla satılmaktadır.
EN İYİSİ KONYA'DA
Kuru bamyanın en iyisini Konya'daki pazarlarda ve aktarlarda bulmak mümkün.
Malzemeler
- 50 gr kuru bamya (100 gramlık paketlerde satılır)
- 200 gr küçük doğranmış et
- 3 su bardağı et suyu
- 1 soğan
- Ayçiçeği yağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 parça limon tuzu
- Tuz
Nasıl Yapılır?
- Kuru bamyaları avucunuzda ovalayarak küçük tüylerinden arındırın. Kaynar suya ekleyip yumuşayana kadar haşlayın.
- Soğanın kabuğunu soyup kıyın. Ayçiçeği yağını tencerede ısıtıp soğanı kısık ateşte kavurun.
- Salça, et ve et suyunu ilave edin. Su kaynadığında bamyaları ekleyin.
- Tuzla tatlandırın. Limon tuzunu ilave edip 10 dakika daha pişirin. Bekletmeden servis yapın.
Resmi İlanlar