"İyilik Elçileri" moral veriyor

"İyilik Elçileri" moral veriyor

İstanbul Bahçelievler Belediyesine bağlı "İyilik Elçileri" ekibi, akşam saatlerinde soba başında hep birlikte söyledikleri şarkılar ve sohbetlerle depremden etkilenen çocuklara umut oluyor.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin en fazla yıkıma neden olduğu kentlerden Hatay'da afetzedelere yönelik psikososyal destek çalışmaları sürüyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler ile Milli Eğitim Bakanlığının çalışmaları dışında belediyeler ve STK'lerce afetten etkilenenler için çeşitli etkinlikler de düzenleniyor.

Özellikle depremzede çocukların yeniden sosyal hayata katılabilmeleri için İstanbul Bahçelievler Belediyesi bünyesinde oluşturulan ve gençlerden oluşan "İyilik Elçileri" ekibi, çadır ve konteyner kentlerde akşamları canlı müzik ve sohbet etkinliği yapıyor.

Gittikleri bölgelerde akşam etkinliği için duyuru yaparak çocukları ve gençleri soba başında toplayan elçiler, bağlama ve gitar eşliğinde umut dolu şarkılar söylüyor.

Afetzede çocuklarla "istek" parçaları da hep birlikte seslendiren ekipler, çocukların depremin etkisinden kurtulmalarını sağlayarak onlara hem umut veriyor hem de eğlendiriyor.

"Bu sobanın başında umut var"

İstanbul Bahçelievler Belediye Başkan Yardımcısı Göksel Erdem, afet bölgelerinde ilk günden itibaren çeşitli çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Antakya'da 800 metrekarelik aşevi kurulumuyla işe başladıklarını belirten Erdem, "Yaklaşık olarak 30 bin kişiye yemek çıkardık. Yaklaşık 20 gündür hizmet veriyoruz, 3 öğün sıcak yemek sağlıyoruz, isteyenler evlerine, çadırlarına da götürebiliyor." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.