Kıyır kıyır kurabiye yapmanın püf noktası; Pastaneciler böyle hazırlıyormuş

Kıyır kıyır kurabiye yapmanın püf noktası; Pastaneciler böyle hazırlıyormuş

Kurabiye pişirirken ağızda dağılmasını istiyorsanız işte bilmeniz gerekenler

Kıyır kıyır kurabiye, özellikle çay saatlerinin vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Ancak, kurabiyelerin kıvamı ve lezzeti hazırlanış aşamasında belirlenir. Bu nedenle, kıyır kıyır kurabiye hazırlamanın püf noktalarını sizlerle paylaşmak istiyoruz.

Ağızda dağılan yapısı ile ağızlarda muhteşem bir tat bırakan tuzlu kurabiyeni yapımı da çok kolay. Beş çayı, piknik ve misafir sofralarınıza çok yakışacak tuzlu kurabiye tarifinin yapımı ve malzeme listesini sizler için derledik:

MALZEMELER


125 gram tereyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine sürülecek)
1 yemek kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un
Üzeri için;
Yumurta sarısı
Çörek otu
Susam

TARİF


Yumuşamış tereyağını yoğurma kabına alın un hariç diğer malzemeleri ekleyip karıştırın.
Elenmiş unu da azar azar ilave edip yumuşak ele yapışmayan hamur elde edin.
Hazırladığınız hamura istediğiniz şekilli kurabiye kalıbıyla veya elinizde şekiller verin.
Yağlı kağıt serili tepsiye dizin, üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu ve susam serpin.
170 derece fırında 20-25 dakika kızarana kadar kontrollü olarak pişirin.

Kaynak: Mynet.com

İlgili Haberler

Kaynak:BBN