Konyalı vatandaşlar Şeytan Kayalarına gidiyor. İl sınırlarına sadece 4 saat mesafede
Konyalılar özellikle hafta sonunda komşu il Antalya’ya akın ederken deniz turizmi kadar doğa turizmine de dahil olup yeni yerler keşfediyor. Konyalı vatandaşların son dönemdeki gözdeleri arasında ise Köprülü Kanyon Milli Parkı bulunuyor. Antalya ili Manavgat ilçesinin 63 kilometre kuzeybatısında yer alan Konya merkeze yaklaşık 4 saat (260 kilometre) uzaklıkta bulunan bu kanyon görenleri büyülüyor.
Kartpostallık görüntüye sahip olan kanyon Köprüçay (Köprü) Nehri ve tarihi Selge Antik Kenti’nin bulunduğu yerde 366.140 dekarlık bir alanı kapsıyor.
1973 yılında Milli Park olarak ilan edilen Köprülü Kanyonu; kaynak değerini oluşturan Köprüçay’ın, Bolasan köyü ile Beşkonak arasında meydana getirdiği yarma vadinin 14 kilometre uzunluğu ve 100 metreyi aşan yüksekliği ile Türkiye'nin en uzun kanyonlarından birisi olarak kayıtlara geçti.
KÖPRÜÇAY AKDENİZ'E DÖKÜLÜYOR
Toros Dağları'ndan doğarak doğa harikası kanyonlardan geçen Köprüçay, Serik'in güneyinden Akdeniz'e dökülüyor. İki tarafı dik, çıkılması hemen hemen imkânsız olan kanyonlardaki yeraltı suları ile beslenen Köprüçay, Türkiye'nin en güzel doğal rekreasyon alanlarından biridir. Nehrin batısındaki dağlık arazide bulunan antik Selge kenti; nehrin kenarındaki kaleler, su kemerleri, Roma dönemine ait köprüler ve tarihi yollar gibi pek çok arkeolojik kaynak, Köprülü Kanyon’un önemini artırmaktadır.
ŞEYTAN KAYALARINA EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR
Köprülü Kanyon Milli Parkı’nın kaynak değerleri arasında; dik duvarlı kanyonlar içinde sayısız kaynakla beslenen; yaz kış yüksek bir debiye sahip olması nedeniyle rafting ve su sporlarına elverişli Köprüçay Nehri, MÖ 5. Yüzyılda kurulmuş olan antik Selge kentinin tiyatrosu, agorası, Zeus ve Artemis tapınakları, sarnıçlar, su kemerleri; Köprüçay ve Kocaçay üzerinde bulunan Oluk ve Büğrüm köprüleri ile Selge’yi Pamfilya’nın sahil şehirlerine bağlayan taş kaplamalı tarihi yolu, Milli Park içinde kapladığı 400 hektarlık alanla, tüm Akdeniz Bölgesi’nin en büyük doğal servi ormanı, Çok ilginç jeomorfolojik özellikli Adam (Şeytan) Kayaları, Dağ Keçisi, Anadolu’nun tek endemik kuş türü Anadolu Sıvacıkuşu, nesli tükenmekte olan Kızıl Akbaba, sadece bu yörede yaşayan kara semenderi türlerini barındıran zengin faunası bulunuyor.
Kaynak:Olcay Kurt
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.