MİLLETİN BAHÇESİ

MİLLETİN BAHÇESİ

Eski stadyum alanındaki Millet Bahçesi’nin yapımı tamamlandı. 45 bin metrekarelik yeşil alandan oluşan bölümüyle kent merkezinin yeni gözdesi olacak Millet Bahçesi’nin dron görüntüleri mest etti

YAPIMI 2 YILDA TAMAMLANDI

Eski stadyum alanında yapımı tamamlanan Millet Bahçesi’nde açılış için geri sayım başladı. Eski stadyumun yıkılması, hafriyat kaldırma ve şehre yakışacak güzellikteki Millet Bahçesi’nin yapımı pandemi sürecine rağmen yaklaşık 2 yıl sürdü. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın desteğiyle TOKİ tarafından yapılan Millet Bahçesi’nin BBN Haber farkıyla kamuoyuna ulaştırılan ilk görüntüleri mest etti.

millet-2.jpeg

42 BİN METREKARE YEŞİL ALAN

Arsa tahsisini Büyükşehir Belediyesinin yaptığı, TOKİ tarafından şehre kazandırılan Millet Bahçesi’nin 45 bin metrekarelik bölümü yeşil alandan oluşuyor. Millet Bahçesi; yürüyüş yolları, basketbol sahaları, tenis kortları, kafeteryası, restoranı ve Millet Kütüphanesiyle Konya için önemli bir kazanım olarak gösterilirken, alan hem yeşil dokusu hem de sosyal imkanlarıyla şehrin yeni cazibe merkezi olacak.

millet-3.jpeg

14 BİN KİŞİLİK CAMİ YAPILIYOR

Millet Bahçesi içerisindeki cami inşaatı ise tüm hızıyla sürüyor. Selçuklu, Osmanlı ve modern Türk mimarisinin izlerini taşıyan camide aynı anda 14 bin 400 kişi saf tutabilecek. Cami inşaatı a tamamlandığında Millet Bahçesi tam teşekküllü hizmete girecek. Konya Millet Bahçesinin resmi açılışının ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla kısa bir süre içerisinde yapılması bekleniyor.

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.